hren
 

INTERVENIRALA POLICIJA
Dugi niz godina derutni hotel Palace u Kaštel Starom postao je mjesto gdje se često okupljaju osobe sumnjivog ponašanja, ali i mladih koji napušteni prostor hotela doživljavaju kao adrenalinski park te dodatno devastiraju prostor, a prema kazivanju susjeda to se intenziviralo u zadnja dva mjeseca.

Na teret proračuna kupit će se obvezni udžbenici za oko 2000 učenika srednjih škola, za što je u proračunu osigurano oko 2,5 milijuna kuna. Ujedno će se nabaviti drugi obvezni materijali poput radnih bilježnica i listića za oko 2500 učenika osnovnih škola.

REZULTATI KORONAKRIZE
Tijekom svibnja u Kaštelima je boravilo 328 turista, koji su ostvarili 2.699 noćenja, a da je koronakriza i ovog mjeseca pokvarila planove turističkih djelatnika, govori i podatak da je u istom mjesecu prošle godine u Kaštelima bilo 7.242 turista sa ostvarenih 23.699 noćenja. Tako je, u odnosu na prošlu godinu, ovog svibnja ostvareno tek 5 posto dolazaka i tek 12 posto noćenja.

DUGOGODIŠNJI ČLAN MLADOSTI
Kaštelansku i hrvatsku vatrogasnu zajednicu, ali i brojne građane Kaštela, ovaj je četvrtak zavio u crno jer je stigla tužna vijest o smrti dugogodišnjeg člana DVD-a Mladost u Kaštel Sućurcu, 53-godišnjeg Borisa Šimovića.

ISTAKNUTI VODITELJ PROGRAMA IZ TEHNIČKE KULTURE
Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture donio je odluku o dodjeli javnih priznanja, počasnih zvanja i nagrada HZTK za prošlu godinu. Među nagrađenima je i Zoran Vukić, profesor politehnike i učitelj tehničke kulture iz OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice.

PRVI SAJAM NAUTIKE I TURIZMA U EUROPI NAKON CORONE
Na press konferenciji održanoj danas u prostoru Marine Kaštela najavljeni su 12. po redu Hrvatski dani male brodogradnje, HDMB i Sajam turističkih atrakcija, STA. Otvaranje manifestacije uz besplatan ulaz za posjetitelje predviđeno je za subotu 13. 6., a izloške će se moći pogledati do utorka 16.6. 2020.

Tijekom nadolazećeg vikenda, a posebno u noćnim satima tijekom petka i subote, na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi će se pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, koje će biti posebno usmjerene na faktore rizika, odnosno na prekršaje koji su u najčešćoj vezi s nastankom teških prometnih nesreća: nepropisna brzina, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i kaciga na mopedima i motociklima, te korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

POSLODAVCI SU NA TO IMALI PRAVO
Raspodjelu godišnjeg odmora za tekuću godinu, prema Zakonu o radu, poslodavci trebaju imati najkasnije do 30. lipnja za tekuću godinu. Sukladno tome u proteklom vremenu kada su se djelatnici vratili na svoja radna mjesta, poslodavci su ih informirali o godišnjem odmoru te su mnogi ostali zatečeni jer je većini uz stari godišnji, ako su ga imali, iskorišten i dobar dio novoga za vrijeme pandemije koronavirusa.

NA SKUPŠTINA 15. LIPNJA
Nakon što je dugogodišnji predsjednik Udruženja obrtnika Kaštela Ivan Gotovac dao ostavku na tu funkciju, zbog preuzimanja vodstva u županijskoj Obrtničkoj Komori, kaštelanski obrtnici raspisali su prijevremene izbore za predsjednika svog Udruženja, s mandatom do najduže  30. rujna 2022. godine.

Natječaj za financiranje projekata udruga od općeg značaja za Splitsko-dalmatinsku županiju, objavljen početkom ožujka ove godine, službeno je poništen, stoji na web stranicama Županije.

U ORGANIZACIJI CRVENOG KRIŽA
Hrvatski Crveni Križ ovih dana započinje s novim ciklusom osposobljavanja spasilaca, a tečajevi za zainteresirane odvijat će se diljem Hrvatske. Za šire splitsko područje testiranja i tečaj bit će organizirani u Splitu.

KORONA OBRAZOVANJE
Projekt je jako dobro prihvaćen, kako od naše djece, što je i najvažnije, tako i od institucija poput Europske radiodifuzijske unije. Mnoge televizije slijedile  su naš primjer kada je riječ o obrazovanju“, rekao je Bačić

ČISTI SE
Često zapušteni okoliši uokolo ambulanta Doma zdravlja u Kaštelima, uskoro odlaze u prošlost, jer  se o okolišu, prvenstveno zelenim površinama, od sada skrbe djelatnici komunalnog poduzeća Zeleno i modro.

Dječje kazalište Škatula organizira Radionice kreativnog pisanja za djecu od šest do četrnaest godina koje bi se odvijale u ciklusu od četiri susreta po 120 minuta. Voditeljica radionica je Nataša Jukić, članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, majstorica Neurolingvističkog programiranja, suradnica u odgojno-obrazovnom procesu, pomoćnica u nastavi djeci s teškoćama.

Sudeći prema prognostičkim kartama, sljedećih sedam dana ljeta neće biti, a uskoro nam stiže ciklona koja više doliči sredini jeseni

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Gomilici u ulicama: Hrvatskih knezova, Fra Vlade Pavlova, Marka Marulića 11, 50, 52, 54, 55 i 56, Petra Zrinskog 1, 2, 4, 6, 8, 10 i 35, Mijanovica 22, Ivana Merza 7,9, 11, 13, Frana Krste Frankopana, Kraljice Jelene, Podstinice da će im zbog radova na vodovodnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u četvrtak, 4. lipnja u vremenu od 9 do 14 sati.

ZAJEDNO U BORBI ZA LJETO BEZ VELIKIH POŽARA
Iako vatrogasci imaju pune ruke posla tijekom cijele godine, a primjeri  njihovog posla, bez obzira na godišnje doba ili uvjete, zadnjih su dana bili vidljivi na otoku Braču, ali i u Kaštelima, dolaskom vrućih dana opseg posla znatno se povećava pa je dolazak ljeta ujedno i početak protupožarne sezone.

PRVO VELIKO LIPANJSKO DOGAĐANJE
Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija koji će se ove godine održati po 12. put, svim će posjetiteljima biti dostupni od subote, 13. do utorka, 16. lipnja 2020. godine. Mjesto događanja i ove će godine biti prekrasna Marina Kaštela.

Tvrtka CIAN d.o.o. obavještava građane o izvođenju radova adulticidne dezinsekcije komaraca na području grada Kaštela u srijedu, 3. lipnja 2020.g. Dezinsekcija će se izvoditi prizemnom ULV metodom sa vozila s početkom u 3 sata ujutro.

Kako javljaju iz HEP-a, ove će srijede, 3. lipnja, od 9 do 13 sati biti bez struje dio Kaštel Gomilice istočno od nogometnog igrališta, ulice Zamrče. Do prestanka isporuke električne energije doći će zbog radova na mreži niskog napona.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij