hren

rugalica

UBITI PTICU RUGALICU
U sklopu projekta Aktiviraj se i kreni! Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ organizira u suradnji s Udrugom maslinara Mastrinka besplatne filmske projekcije za ljubitelje filmskih klasika.

Opširnije...

pismo

Prije nekoliko dana, u Trogiru, u neposrednoj blizini samostana i crkve Svetog Dominika, jedan naš sugrađanin pronašao je pismo. Ne bilo kakvo pismo, već pismo datirano 1960 godine, a adresirano na određenu Biserku Borić, koja je očito živjela na adresi Radnička ulica 11 Split.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Sućurca; Rimski Put, Plemešćina i Franje Tuđmana (neparni brojevi od 23 do 65 i parni od 108 do 188) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 27.09.2021. (ponedjeljak) u vremenu od 8 do 17 sati. U istom terminu bez vode će ostati i potrošači na području Kaštel Lukšića; Komjate, Don Petra Katunarića, Kašteline, Put sv. Lovre (16, 18A, 18B, 18C i 18D) i Cesta Ivana Pavla ll (139, 141 i 147 do 157).

Opširnije...

zupanija3

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1017 obrađenih testova danas je 113 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 52, Imotskog 3, Kaštela 8, Makarske 4, Omiša 8, Sinja 6, Solina 5, Trilja 4, Trogira 1, Vrgorca 2, Dicma 3, Dugog Rata 1, Dugopolja 1, Hrvaca 1, Marine 1, Podgore 3, Podstrane 2, Prološca 2, Šestanovca 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 4 osobe.

Opširnije...

covid2

U posljednja 24 sata zabilježeno je 837 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8.184. Među njima su 692 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 99 pacijenata.

Opširnije...

radovi

Vodovod i kanalizacija Split obavještava građane o zatvaranju ulice Njiva Sv. Petra u Kaštel Štafiliću, u ponedjeljak 27. rujna 2021., zbog radova na kolektoru F-3. Ulica se zatvara od skretanja s Ceste dr. Franje Tuđmana do kućnog broja 15.

Opširnije...

ploca

Kako je u petak najavio ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, objavljene su nove upute za škole pod nazivom ‘Postupak kod jednog učenika oboljelog od COVID-19 koji je bio na nastavi u vrijeme zaraznosti’. One detaljno propisuju korake koje škole trebaju poduzeti kada neki od učenika dobije pozitivan nalaz.

Opširnije...

mala

U talijanskom Pesaru održano je svjetsko prvenstvo u big game ribolovu na kojem je nastupilo 16. ekipa, a Hrvatsku su predstavljale dvije ekipe. Nakon dva ribolovna dana ekipa Ribolovnog sportskog kluba Giričić zauzela je visoko treće mjesto.

Opširnije...

covid

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1056 obrađenih testova danas je 161 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 69, Imotskog 6, Kaštela 12, Makarske 9, Omiša 7, Sinja 15, Solina 8, Trilja 3, Trogira 1, Vrgorca 2, Vrlike 1, Baške Vode 2, Dugopolja 2, Hrvaca 1, Jelse 1, Marine 1, Okruga 1, Otoka 3, Podgore 1, Podstrane 8, Postira 1, Prološca 1, Runovića 2, Zagvozda 1 i Ciste Provo 3 osobe. Od ukupnog broja novooboljelih 77 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

covid19

U posljednja 24 sata zabilježena su 1.293 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8.577. Među njima je 661 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 94 pacijenta.

Opširnije...

 laptopi

DIGITAL AUTHORS EU PLAĆA PRIČE, A ZNANJE DAJE BESPLATNO
Ako ste pisac, scenarist ili copywriter, utorak, 12. listopada 2021. je datum koji će možda zauvijek promijeniti vašu profesionalnu budućnost. Tada započinje s radom druga generacija 3ANGLE akademije, unutar koje ćete naučiti kako svoje priče i ideje pretvoriti u digitalne proizvode.

Opširnije...

vlak

NEOGRANIČENE BESPLATNE VOŽNJE OD 1. LISTOPADA
Na sjednici Vlade prihvaćen je Zaključak o uvođenju pilot-projekta besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola. Riječ je o pilot-projektu koji obuhvaća neograničeno korištenje prijevoza vlakom tijekom 15 mjeseci, odnosno od 1. listopada do 31. prosinca 2022. godine za oko 780 tisuća djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području cijele Republike Hrvatske.

Opširnije...

beros10

Danas je u Zagrebu održana konferencija za medije nacionalnog Stožera Civilne zaštite na kojoj su donesene brojne naznake promjena s obzirom na trenutnu situaciju sa covidom donosi N1

Opširnije...

palma mala

SADNICA „DOMAĆIH STABALA“ I GINKA IMA I ZA GRAĐANE
Iznimno lijepo vrijeme ovog petka ujutro djelatnici Vlastitog pogona, iskoristili su za niz „zelenih“ akcija diljem Kaštela, a između ostalog, na području istočno od zgrade veslačkog kluba u Kaštel Kambelovcu posadili su dvije palme, koje trebaju vizualno oplemeniti to područje.

Opširnije...

zupanija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1217 obrađenih testova danas je 158 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 73, Imotskog 4, Kaštela 10, Makarske 3, Omiša 4, Sinja 9, Solina 10, Trilja 4, Trogira 3, Vrgorca 4, Dicma 3, Dugog Rata 4, Dugopolja 2, Hrvaca 1, Jelse 5, Klisa 5, Lovreća 1, Marine 1, Milne 1, Muća 1, Okruga 1, Podgore 2, Podstrane 2, Prgometa 1, Šolte 3 i Ciste Provo 1 osoba.

Opširnije...

covid stop

U posljednja 24 sata zabilježen je 1.291 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8.517. Među njima je 678 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 92 pacijenta.

Opširnije...

prognoza630

Donosimo detaljnu VIKEND prognozu vremena.
Početak kalendarske jeseni protječe u znaku stabilnog i nešto hladnijeg vremena od višegodišnjeg prosjeka. To se najviše osjeti u noćnim i jutarnjim temperaturama zraka. Podsjetimo, posljednja dva dana minimalne temperature zraka u kotlinama Like i Gorskog kotara ponegdje su bile i ispod nule.

Opširnije...

mala

Udruga tjelesnih invalida Kaštela se i ove godine uključila u Kampanju „Za pokret...“ koju provodi Savez društava distrofičara Hrvatske povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti (ETM) i Dana bez automobila – 22.rujna. Tema ovogodišnjeg ETM – a, koji se obilježavao od 16. do 22. rujna,  je bila „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“.

Opširnije...

skolnik

Slobodan Školnik, predsjednik Uprave Emmezete, službeno je potvrdio Liderovu ekskluzivnu vijest o prodaji tog maloprodajnog lanca namještajem i bijelom tehnikom poljskom Merkury Marketu.

Opširnije...

kakvoca mora1

Zadnje ispitivanje kakvoće mora, koje je Nastavni zavod za javno zdravstvo uzorkovao prvog dana ovog tjedna, pokazalo je da je more u Kaštelima, na svim plažama bilo izvrsne kakvoće. Takvim rezultatima očito je doprinijela činjenica da je u Kaštelima trenutno nešto manje turista nego tijekom dva protekla mjeseca.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij