hren

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 327 obrađenih testova danas je 147 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 98, Imotskog 1, Kaštela 14, Omiša 4, Sinja 2, Solina 6, Trilja 1, Trogira 2, Dugog Rata 2, Dugopolja 3, Hrvaca 1, Klisa 2, Lovreća 1, Podgore 1, Podstrane 4, Postira 1, Segeta 2 i Šestanovca 1 osoba. 

Nove mjere Vlade i nacionalnog Stožera, koje određuju maksimalni broj sudionika na pojedinim događanjima, a samim tim i neodržavanje različitih sajmova, uvjetovale su da u mnogim gradovima neće biti organiziranih adventskih događanja te božićnih gradova, a jedan od njih su i Kaštela.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1830 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 21457. Među njima je 2358 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 255 pacijenata.

Koliko dugo štite antitijela, a koliko će štititi cjepivo? Je li realno očekivati da cijepljenje krene do Božića i kako će ono djelovati nakon što ga primimo? Više o tome za Dnevnik Nove TV govorile su stručnjakinje Andreja Ambriović Ristov s Instituta Ruđer Bošković i dr. Goranka Petrović, epidemiologinja s Odjela za respiratorne bolesti Zavoda za javno zdravstvo.

Posljednji dan studenog, ponedjeljak, donijet će pretežno vedro vrijeme. U Dalmaciji će puhati slaba do umjerena bura. Jutro i večer će biti hladni, u Zagori uz slab mraz, a danju većinom od 8 do 13°C. Sunčano i hladno uz slab vjetar bit će i u utorak.

Tijekom nedjeljnog prijepodneva, oko 10.30 sati, na raskrižju južne kolničke trake Ulice Ivana Pavla II i zapadne kolničke trake Ulice Stjepana Radića u Solinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj su se sudarili osobno vozilo toyota i vozilo hitne medicinske pomoći.

DUGA ČEKANJA
Osim u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, Covid ambulanti te KBC-u, građani Splitsko-dalmatinske županije, koji u skladu s mjestom prebivališta  testiranje na Covid obavljaju u Splitu, od ponedjeljka 30. studenog, imat će još jednu lokaciju za istu svrhu.

OVOG PONEDJELJKA
Prema informacijama iz Vodovoda i kanalizacije, u ponedjeljak 30. studenog privremeno će biti prekinuta opskrba vodom za potrošače u ulici Put Resnika i to parni brojevi od broja 40 i neparni brojevi od broja 25 te u ulici Put Njive Sv. Petra, parni brojevi od broja 14 i neparni brojevi od broja 37 u Kaštel Štafiliću.

U KAŠTELIMA 35 NOVOZARAŽENIH
Najnovije informacije iz nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, govore kako se u zadnja 24 sata testiralo 886 osoba, od kojih je kod njih  341 utvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od 8217 testiranih osoba u protekla 24 sata, njih 2919 ima pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 te je tako broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 23.062 osobe.

Ove subotnje večeri u đardinu u Kaštel Novom, a u organizaciji Grada Kaštela i kaštelanske Turističke zajednice, Kaštelani su upalili svoju ovogodišnju prvu adventsku svijeću, svijeću nade.

MUZEJU I KNJIŽNICI VIŠE OD ŠEST MILIJUNA
Sveukupno 9,4 milijuna kuna u proračunu za sljedeću godinu bit će namjenjeno javnim potrebama u kulturi grada Kaštela, a kako je na sjednici Gradskog vijeća obrazložila pročelnica Sandra Zokić, radi se o iznosu nešto manjem nego je u istu svrhu bilo planirano za ovu godinu, a razlog tome je u sveopćoj situaciji s pandemijom te manjeg broja aktivnosti.

BROJEVI NE PADAJU NI U KAŠTELIMA
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1309 obrađenih testova danas je 528 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba stara 70 godina.

Trump! Trump! Trump! - čulo se na hodniku, kako netko hoda teškim koracima... Vons! Vons!
Qua non pasa? - Upitala me Zakonita.
Qua non! - rekao sam, prestravljen, a valjda je to trebalo značiti pooojma neman, ili Qua tebe ne znan.

"Vozači će upozoravati putnike koji se ne budu držali mjera"

U HRVATSKOJ I DALJE ZABRINJAVAJUĆE STANJE
Tijekom zadnja 24 sata, od 11282 testirane osobe u Hrvatskoj, njih 3987 bilo je pozitivno na virus SARS-CoV-2  te je aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 23573 osobe, izvijestio je nacionalni Stožer Civilne zaštite ove subote.

Brojni Kaštelani današnje lijepo vrijeme sigurno će  iskoristiti za šetnju Kozjakom, no važno je znati da im pri tome neće biti otvorena vrata planinarskih domova.

Zbog potreba građana koji žive u sjevernom dijelu Kaštela, prije godinu i pol dana splitski Promet u suradnji s Gradom Kaštela uveo je novu autobusnu liniju broj 2, koja vozi od Zračne luke u Resniku Cestom Ivana Pavla II, odnosno magistralom, do Splita i obratno, a zanimanje građana sada je uvjetovalo i uređenje novih autobusnih stajališta.

Nakon razmatranja pristiglih prijava na natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2020./2021., Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Kaštela utvrdilo je privremenu listu kandidata koja se temelji na uspjehu i socijalnom statusu.

PREMINULE DVIJE OSOBE
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1208 obrađenih testova danas je 548 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 192, Imotskog 17, Kaštela 45, Komiže 1, Makarske 7, Omiša 19, Sinja 47, Solina 29, Starog Grada 1, Supetra 9, Trilja 9, TROGIRA 16, Visa 2, Vrgorca 3, Vrlike 4, Bola 8, Baške Vode 2, Dicma 6, Dugog Rata 18, Dugopolja 1, Gradca 1, Hrvaca 5, Jesle 4, Klisa 5, Lokvičića 1, Lovreća 2, Marine 5, Muća 3, Nerežišća 1, Okruga 1, Otoka 11, Podbablja 9, Pdogore 1, Podstrane 13, Postira 7, Prgometa 1, Primoskog Doca 6, Prološca 7, Pučišća 6, Runovića 4, Segeta 5, Selca 2, Sutivana 2, Šestnovca 3, Šolte 2, Zadvarja 1, Zmijavaca 2 i Ciste Provo 2 osobe.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij