hren

ZA SVAKOGA PONEŠTO
Drugu godinu zaredom Grad Kaštela i javna ustanova RERA, uz suorganizaciju kaštelanske Turističke zajednice, organiziraju manifestaciju pod nazivom „Kreativno proljeće“, koja će se svečano otvoriti u ponedjeljak, 9. travnja i trajati do nedjelje, 27. svibnja.

- Glavni cilj manifestacije „Kreativno proljeće“ je objediniti i predstaviti kulturne i kreativne industrije, javnu upravu i institucije, gospodarski i turistički sektor te obrazovne institucije kako bi se generiralo stvaranje kvalitetnih sadržaja i ostvarila kompetitivna prednost u sektorima kreativnih i kulturnih industrija s posebnim naglaskom na jače uključivanje u kulturni turizam – naglasili su organizatori.

Kao što je lani i bilo najavljeno, „Kreativno proljeće“ ove će godine trajati sedam tjedana, tijekom kojih će se održati cijeli niz događanja iz područja kulture, obrazovanja, ekologije, vinarstva, gastronomije i zabavnih sadržaja, u kojima će uglavnom sudjelovati kaštelanske udruge, ustanove i pojedinci.

Sve će započeti prigodnim predavanjima o vinu i vinarstvu, uz zanimljivu gastro ponudu i kušanje vina, a u prvom tjednu zainteresirane očekuje i okrugli stol o „Ulici kaštelanskog crljenka“.
Drugi tjedan rezerviran je za područje kulturne baštine, priče o kaštelanskim kaštelima, Kaštelima prije njih te muzejske djelatnosti, a bit će organizirano i razgledavanje Kaštela s morske strane.

Predstavljanje knjige, tradicionalna Čakavska večer, kao i kazališna predstava dio su onoga što će se događati tijekom trećeg tjedna manifestacije, a tjedan kasnije, uz početak akcije „Lipa su lipa moja Kaštela“, započet će i smotra dječjeg stvaralaštva „Kaštel mali“.
Ova smotra nastavit će se i tijekom petog tjedna, koji će ujedno biti obojan bojama i mirisima ovogodišnjeg „Praznika cvijeća“.

Predzadnji, šesti tjedan manifestacije, donosi gopodarski forum Splitsko-dalmatinske županije i međunarodni Dan muzeja, ali ono što će zanimati veći broj Kaštelana i gostiju bit će događanja vezana uz bob, poput „Fešte o boba“, „Svjetskog prvenstva u pripremanju jela od sipe i boba“ i predstavljanja zanimljivih knjiga s tematikom o bobu.
„Kreativno proljeće“ završit će se s Miljenkom i Dobrilom, njihovim pismima, plesnjakom u njihovom društvu te pješačkom turom kroz Kaštela.

Cijeli program „Kreativnog proljeća“ možete vidjeti OVDJE...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij