hren

SIGURNIJE PREKO D8
Kaštelani su godinama čekali dovršetak rekonstrukcije ceste D8 kroz grad, a sada čekaju ispunjenje obećanja nadležnih iz Hrvatskih cesta o izgradnji dodatnih pješačkih nathodnika preko te ceste, kojima bi se sigurnije povezao jug i sjever Kaštela.

Čim su radovi na cesti D8 završeni, prije nešto manje od tri godine, uočena je potreba za dodatnim nathodnicima pa je gradska vlast krenula u komunikaciju s nadležnima u Hrvatskim cestama kako bi se nathodnici i realizirali.
Projekt je započet, no sve se odužilo, a građani s nestrpljenjem očekuju kada će sigurno prelaziti ovu izuzetno prometnu cestu.

Prema zadnjim informacijama dobivenim iz Hrvatskih cesta, ako ne bude nekih novih problema u postupku, izgradnja tri nathodnika trebala bi započeti u ožujku ove godine.

- U tijeku je postupak javne nabave za radove i stručni nadzor. Uskoro bi trebale biti donesene odluke o odabiru za oba predmeta nabave. U međuvremenu su ishođene sve tri građevinske dozvole.
Po završetku postupaka javne nabave, a to je odluka o odabiru i potpis ugovora, slijedi početak radova. Početak radova planiran je u ožujku ove godine, naravno ako ne bude žalbe u postupcima javne nabave – izvijestila nas je Tamara Pajić iz Hrvatskih cesta.

Podsjetimo, prema planovima, tri nathodnika trebala bi biti izgrađena  na dionici od Kaštel Gomilice do Kaštel Novog. Jedan nathodnik bit će izgrađen u Kaštel Gomilici, jedan u Kaštel Lukšiću pored benzinske pumpe i jedan na granici Kaštel Starog i Kaštel Novog.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij