hren
 

Večeras između 19.30 i 20 sati izbio je novi požar na području Rudina, bile su vijesti odaslane u javnost. Na intervenciji su odmah izašli vatrogasci DVD-a Kaštela, no na kraju je otkriveno da se radi o neodgovornosti jednog od građana pa je od strane vatrogasaca bila potrebna tek manja intervencija.

Kako se, prema dojavama građana, s područja Rudina vidio plamen i dim, a puhalo je jugo, odmah su im s terena u Sućurcu i Gomilici uputili u pomoć šest cisterni s ljudstvom, koje su do tada gasili požar na istoku Kaštela, no i prije nego su cisterne stigle na odredište, iz DVD-a Kaštela javljeno je kako je stanje u redu te su vozila i vatrogasci iz drugih DVD-ova vraćeni na položaj u Sućurac i Gomilicu.

Prema informacijama s terena radilo se o Kaštelaninu, na samom kraju Šantine ulice u Rudinama, koji je unatoč jugu palio korov ispred svoje kuće i unatoč činjenici da se uokolo nalazi više zapuštenih zemljišta s makijom i suhom travom. Kad je čuo vatrogasne sirene, odmah je počeo sam gasiti vodom, no posao gašenja na kraju su dovršili donjikaštelanski vatrogasci,


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij