hren
 

Proteklih mjeseci grad Kaštela našao se na meti javnosti i medija zbog sukoba članova navodnih krim skupina, a iako se u Kaštelima događa cijeli niz iznimno pozitivnih aktivnosti, grad podno Kozjaka zadnjih je dana ponovno dospio na stranice medija zahvaljujući sukobu na relaciji gost – iznajmljivač.

Ne, nije riječ o nekom iznajmljivaču koji u sezoni iznajmljuje vlastiti stan za povećati kućni budžet niti o anonimnom gostu koji se s obitelji došao odmoriti nekoliko dana od svakodnevnih obveza. Riječ je pak o jednoj od najskupljih vila za najam na području Kaštela 4Islands - Hedonist i njenim vlanicima te gošći Nikolini (Pišek) Ristović, voditeljici i jedno vrijeme hrvatskoj celebrity zvijezdi te njenoj obitelji. Cifre koje se spominju u  ovom slučaju izazivaju glavobolju kod prosječnog građanina, a sve skupa očiti je razlog zanimanja za cijeli događaj.

Kako navode pojedini mediji Nikolina Ristović u Kaštela je stigla zajedno s obitelji i prijateljima na dvotjedno ljetovanje, za što su smještaj osigurali preko turističke agencije te platili kaparu, po dolasku u Kaštela i ostatak iznosa za smještaj, kao i iznos za osiguranje od eventualne štete. Kako je tjedni najam vile 4Islands, koja se nalazi na samim zapadnim padinama Kozjaka, na sjeveru naselja Radun i to na području koje još uvijek nije izgrađeno, iznosi oko 9000 eura, prema izjavama obitelji Ristović, za svoj boravak platili su više od 20 tisuća eura.

Luksuzno opremljena vila, nesvakidašnji panoramski pogled na Kaštelanski zaljev  te odvojenost od „ostatka svijeta“, garantirali su privatnost i ugodan godišnji odmor, no sve se na kraju pretvorilo u dramu i sukobe između Ristovića i njihovih prijatelja sa suprugom vlasnice objekta Rokom Galom, da bi u konačnici Gale goste izbacio iz objekta, odnosno, uz pomoć zaštitara  nije im dozvolio ulaz nakon njihovog povratka s izleta u Splitu.

Prema izjavama gostiju Gale ih je izbacio bez razloga i pri tome im je nestao nakit i novac, a priuštio im je i više sati neugode te prijavu policiji za prijetnje.

No, Rok Gale tvrdi da su za izbacivanje gostiju postojali razlozi.

- Uništavali su mi kuću. I premda sam ih na to stalno upozoravao, nisu prestajali, a na kraju su mi još i zaprijetili”, kaže nam Gale, dodajući da je on ranije već godinama izdavao vile i na Ibizi, no da nikada do sada nikoga nije izbacio iz objekta. “Uvijek se trudim oko gostiju, nikada prije, ponavljam, nikada ni s kim nisam imao problema. Pa osam ljudi je dva dana čistilo nakon njih. Morali smo kupovati nove stvari. On misli da je za taj najam kupio vilu. Pa valjda je netko vlasnik te kuće i valjda netko dolazi u tu kuću poslije njih. Provalio je u moj dom i udario moju suprugu. Da su se držali kućnog reda i da nisu prijetili nikada do ovoga ne bi došlo  – izjavio je Gale za Jutarnji list

Zanimljivo je da je Gale u svojim izjavama naveo da su Ristovići imali i više životinja nego su najavili pa čak i afričkog patuljastog ježa, koji je „usmrdio cijelu sobu“. Životinje su, kaže spavale na krevetima i kupale se u bazenu, što nije dozvoljeno.

Dug je popis onoga što kao razloge izbacivanja gostiju navodi Rok Gale, a isto tako poduži je popis onoga što gosti zamjeraju Gali, posebno nestanak novca, nakita i ostalih predmeta u vrijednosti  oko 300 tisuća eura.

Što je prava istina u ovoj priči, javnost još uvijek ne zna, a možda dozna nakon kriminalističkog istraživanja vezanog uz prijavu Nikoline Ristović protiv iznajmljivača. 

No, vjerujemo da običan puk, koji čini tu javnost i nije previše briga za istinu, jer kakva god ona bila, malim iznajmljivačima u Kaštelima, koji se trude ovu sezonu preživjeti s manjkom gostiju, donijela je samo negativnu reklamu, iako razloga za suprotno ima više nego dovoljno.

Foto: privatni album i Dportal


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij