hren
 

Na području Splitsko-dalmatinske županije u posljednja 24 sata 103 su osobe novozaražene korona virusom. Iako među njima danas nema Kaštelana ipak, kako doznajemo, virus je ušao i u jedan kaštelanski vrtić jer je jednoj od djelatnica na prošlom testiranju utvrđeno da je pozitivna na Covid-19.

No, nema mjesta panici jer poduzete su sve epidemiološke mjere da bi se spriječilo širenje zaraze među djecom. Iz tog razloga, nakon što se saznalo za oboljelu djelatnicu,vrtić je dezinficiran a svi djelatnici kao i djeca koja su u vrtiću boravila poslani su na testiranje čiji će se rezultati znati već u nedjelju.

- Nažalost, čim smo saznali da je jedna naša kolegica pozitivna, u cijelosti smo proveli sve mjere i sve naputke. Vrtić smo dezinficirali a epidemiolozi su pozvali sve direktne kontakte, djecu i djelatnike, na testiranje. Ukoliko se pokaže da nitko od njih nije zaražen naš vrtić će u ponedjeljak normalno raditi, ukoliko to ne bude slučaj svi će direktni kontakti morati u samoizolaciju – doznajemo iz uprave vrtića.

S druge strane zabrinuti su i roditelji djece koji, prema njihovom navođenju, bezuspješno pokušavaju kontaktirati epidemiološku službu kako bi se informirali što im je činiti. Pozivi na testiranje njihove djece već su mnogima pristigli, a ono što možemo dodati je da je sada najvažnije odgovorno ponašanje sviju. Tako bi i roditelji i svi ostali koji su bili u kontaktu s djecom i djelatnicima trebali biti u samoizolaciji dok se ne doznaju rezultati testova.

Ovaj slučaj svima nama trebao bi poslužit kao upozorenje jer neodgovorno ponašanje u našem gradu možemo vidjeti na svakom koraku i pitanje je trenutka kada se zaraziti može bilo tko od nas.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij