hren

PONOVNO O SMEĆU NA KOZJAKU
Vikend bez kiše u listopadu, baš poput ovog koji je za nama, prilika je mnogima za uživanje u prirodi i bojama jeseni pa je dio Kaštelana i ove dane proveo u poljima, a dio i na Kozjaku, upijajući zrake sunca koje su se probijale među oblacima. Jedan od njih, naš čitatelj, poslao nam je i nekoliko fotografija, kako bi s nama podijelio „sve ljepote prirode“.

Fotografije su nastale uz vatrogasni put poviše Kaštel Starog, no umjesto motiva maslina, vinograda, borova, smriča, zečeva, fazana ili čak divljih svinja koje se znaju spustiti s druge strane Kozjaka, njegove fotografije donose motive ljudskog nemara i neogovornosti, ali i kršenja zakonskih propisa.

Uz fotografije čitatelj nam je poslao i pitanje „Čija je ovo sramota“, a broj mogućih odgovora je minimalan. Samo onima koji ovo rade, sramota je očito nepoznat pojam.

O problemu odlaganja različitog otpada na padinama Kozjaka pisali smo više puta, no posebnih rezultata nema, otpad se i dalje nepropisno odlaže pa je valjda krajnje vrijeme da nadležni, umjesto apela, poziva i najava, naprave napokon radikalne korake.

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij