hren

U drugom dijelu tjedna zima će pokazati zube u Dalmaciji, ali snijeg se uglavnom ne očekuje. Mraza će biti i uz obalu i na otocima.

Svega nas tri dana dijele o polovice siječnja, odnosno klimatološke zime. Zime temperaturno do sada nije pokazala zube. Cijelo razdoblje bilo je iznimno kišovito i značajno toplije od prosjeka, a po pitanju vjetra, dominirali su južni vjetrovi.

U Splitu je zabilježen niz od 15 dana s oborinama, što je događaj koji se posljednjih sto godina može izbrojati na prste jedne ruke. Vrijeme se ipak stabiliziralo, a ovog tjedna konačno će dominirati bura.

Veći dio tjedna bit će suh i postupno sve hladniji. U drugom dijelu tjedna zima će pokazati zube u Dalmaciji, ali snijeg se uglavnom ne očekuje. Mraza će biti i uz obalu i na otocima.

Danas nas očekuje pretežno sunčan dan, popodne će biti umjerene naoblake, ali će se zadržati suho. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka od -4 ponegdje u Zagori do 7°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 7 do 12°C.

Srijeda će biti pretežno sunčana i suha. Puhat će umjerena bura i tramontana, popodne su mogući pojačani udari. Jutro i navečer bit će malo hladniji, danju uglavnom od 7 do 12°C.

U četvrtak će biti malo promjenjivije. Bit će promjenjivo oblačno, tek ponegdje uz slabu kišu ili snijeg. Popodne postupak prestanak oborina i razvedravanje. Jačat će bura koja će krajem dana imati vrlo jake i olujne udare. Najviše dnevne temperature većinom od 5 do 10°C, navečer osjetno zahlađenje.

Petak će biti vedar. Ipak, uz granicu s BiH, u sklopu sjeveroistočnog visinskog nastrujavanja, može povremeno biti slabog snijega nošenog burom. Puhat će slaba do umjerena bura. Jutro i večer hladni. U Zagori su moguće temperature ispod -5°C, uz obalu i na otocima oko nule. Danju od 2°C u Zagori do 7°C ponegdje na otocima.

Subota će biti pretežno vedra. Na otvorenom moru i uz granicu s BiH može biti slabog snijega. Puhat će umjerena do pojačana bura. Minimalne jutarnje temperature ispod nule čak uz obalu i većini otoka. Danju većinom od 0 do 5°C.

Vedro s burom u slabljenju i još hladnije bit će u nedjelju. U Zagori minimalne temperature zraka mogu biti do -10°C.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij