hren

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović i pročelnica za komunalu Marija Pelivan danas su, u redovnom radnom posjetu kaštelanskim gradilištima, obišli radove na drugoj fazi projekta uređenja plaže Glavica u Kaštel Lukšiću te radove na proširenju groblja u Kaštel Kambelovcu.

Kako se moglo čuti, oba projekta su u završnoj fazi, radovi na plaži Glavica trebali bi se okončati narednog tjedna, a na groblju u Kaštel Kambelovcu uređuju se staze.

-Nakon što smo uredili samu plažu Glavica krenuo je projekt druge faze kojom se uređuje prometnica, komunalne instalacije, hortikultura, parking, rasvjeta i drugo. Radovi su pri samom kraju i kako je najavljeno do kraja sljedećeg tjedna trebali bi biti završeni. Ova faza projekta teška je oko 5 milijuna kuna te je tako projekt uređenja plaže koštao 10 milijuna kuna. Uglavnom su sredstva osigurana iz proračuna Grada, a s tek jednim manjim dijelom sudjelovalo je Ministarstvo turizma. Završetkom projekta izgled ovog područja bit će potpuno drugačiji nego nekada -  kazao je Ivanović.

Ustvrdio je Ivanović da je mnogo toga što se realizira usmjereno na uređenje kaštelanske obale i njenih potpuno novih vizura.

- Čak 15 kilometara duga riva jedno je od bogatstava ovog grada. U ovom trenutku radi se na uređenju luke i obale u Kaštel Starom, koje dijelom financira i Grad. Radi se i na glavnom projektu proširenja rive od Kaštel Starog do Kaštel Novog i ti radovi bi trebali započeti krajem ove ili početkom sljedeće godine. Milijun kuna utrošili smo za uređenje malog dijela šetnice u Kaštel Štafiliću, a radi se i na projektiranju uređenja šetnice prema Gabinama. Uz nekoliko manjih projekata na području Kaštel Gomilice i Kaštel Kambelovca, aktivno se radi i na dokumentaciji za uređenje i proširenje rive u Kaštel Sućurcu, koja je poprilično u lošem stanju – nabrojio je Ivanović.

Radovi na groblju u Kaštel Kambelovcu započeli su prije godinu dana, grobnice su uglavnom dovršene te se uređuju staze.

- Ovim proširenjem dobili smo dodatnih 150 grobnih mjesta, a Grad je otkupio i zemljište za izgradnju još 80 grobnih mjesta na ovom groblju. Građani koji su se zapisali za grobnice mogu se javiti gradskim nadležnim službama kako bi pokrenuli proceduru otkupa grobnica –informirao nas je gradonačelnik, zadovoljan viđenim na terenu ovog dana.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij