hren

U svrhu turističkog razgledavanja u Kaštelima će krenuti prijevoz putnika cestovnim turističkim vlakom na području grada koji će ubuduće biti na raspolaganju u turističkoj sezoni od početka svibnja do kraja rujna. Kako bi sve profunkcioniralo preostaje još postaviti odgovarajuću prometnu signalizaciju i na prikladan način označiti vožnje, polazišta, okretišta i stajališta za što će biti zadužena tvrtka Zeleno i modro.

Turistički vlak imat će dvije moguće trase kretanja. Prva je od Resnika u smjeru istoka do Marine Kaštela u Kaštel Gomilici. Stajališne trase bile bi Kamberovo šetalište, nasuprot hotela Palace u Kaštel Starom, potom na plaži Torac u Kaštel Gomilici i na postojeće ugibalištu kod srednje škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću.

Druga trasa bila bi od Resnika u smjeru istoka, odnosno prema sjeveru do prijevoja Malačka. Stajališne trase bi bile na odmorištu na kraju Puta Malačka, kod Crkve kraljice Mučenika u Radunu te kod srednje škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću.

Turistički vlak prometovat će u ovoj godini do 30. rujna i to u vremenu od 7 do 21 sat svakoga dana, a cijenu prijevoza odredit će sam prijevoznik, dok bi s prijevozom u sljedećoj godini trebao krenuti već 1. svibnja.

Ovu odluku, usvojilo je Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici te je tom prilikom pročelnica Marija Pelivan kazala kako će turistički vlak krenuti s prometovanjem čim se postavi odgovarajuća prometna signalizacija.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij