hren

PROJEKT PAMETNOG GRADA I GROBLJA ZA BRANITELJSKU POPULACIJU
U sat vremena koliko je trajao aktualni sat na sjednici Gradskog vijeća, bilo je  određenih pitanja na koja je uglavnom odgovarao gradonačelnik Ivanović, a ticala su se komunalne infrastrukture, aglomeracije i sigurnosti u prometu, zatim naftnog terminala u Kaštelanskom zaljevu te izgradnji 5G mreže, kao i prijedloga i inicijativa poput projekta Pametni grad te groblja za braniteljsku populaciju.

VIJEĆNICI ODLUČILI
Kaštelanski umirovljenici s nižim mirovinama, nezaposleni te korisnici minimalne zajamčene naknade i ove će godine, prema odlukama gradskih vijećnika, dobiti božićnice u obliku poklon bonova, iskoristivih u trgovinama Tommyja i Ribole.

USVOJEN PRIJEDLOG PRORAČUNA I PRIPADAJUĆI PROGRAMI
Planirani prihodi Grada u sljedećoj godini iznosit će 199,7 milijuna kuna, što je 10,38 posto više nego je plan za tekuću godinu, dok su rashodi planirani u iznosu od 231,7 milijuna kuna, odnosno 5,15 posto više nego je u planu za ovu godinu. Kratki je to rezime prijedloga kaštelanskog  proračuna, kojeg je vijećnicima na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, zbog epidemioloških mjera održanoj u kinu Sv, Juraj u Kaštel Sućurcu, obrazložila pročelnica Matija Marija Đikić.

Gradsko vijeće grada Kaštela svoju 24. Sjednicu održat će ovog utorka sa početkom u 11.30 sati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu u uvjetima posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom Covid-a 19.

Osim aktualnih vijećničkih pitanja i prijedloga te teme o sigurnosnom stanju u Kaštelima, ovotjedna sjednica Gradskog vijeća donijela je još niz tema, o kojima su vijećnici raspravljali i odlučivali, a između ostalog o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine.

POLICIJSKO IZVJEŠĆE PRED VIJEĆNICIMA
- Stanje u Kaštelima je dobro, bez obzira na ove zadnje, medijske eksponirane slučajeve, koji su se na žalost dogodili – kazao je kaštelanskim vijećnicima načelnik policijske postaje Kaštela Neno Gudelj, na sjednici Gradskog vijeća, podnijevši izvješće o sigurnosnom stanju u Kaštelima za prošlu godinu i prvih šest mjeseci ove godine.

Kaštelanski vijećnici u utorak su održali redovnu sjednicu Gradskog vijeća i to, zbog mjera zaštite od koronavirusa,  u atriju dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, a promjena lokacije nije promijenila teme pitanja koje su vijećnici postavili nadležnima za govornicom.

POTVRĐENO NA GRADSKOM VIJEĆU
Kao što je i bilo najavljeno, Grad Kaštela i ove će godine sufinancirati radne bilježnice i ostali školski pribor za učenike osnovnih škola na kaštelanskom području, a službena odluka o tome donesena je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela.

NAJAVA  23. SJEDNICE
Pred vijećnicima na 23. sjednici Gradskog vijeća Grada Kaštela, koju je zbog poštivanja epidemiološkoh mjera predsjednik Ivan Udovičić sazvao za utorak, 15. rujna u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, na dnevnom redu naći će se 17 točaka dnevnog reda.  

PRIJAVE DO 14. KOLOVOZA
Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, imovinsko-pravne poslove i zaštitu okoliša Grada kaštela, 6. kolovoza objavio je tri oglasa za zapošljavanje novih djelatnika na određeno vrijeme, a za potrebe provedbe određenih projekata koji se financiraju sredstvima EU fondova.

Započinje isplata bespovratnih financijskih potpora poduzetnicima na području Grada Kaštela namijenjenih ublažavanju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, javlja Grad Kaštela.

ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI
Duža pauza u održavanju sjednice Gradskog vijeća uvjetovala je veći broj vijećničkih pitanja i prijedloga postavljenih ovog utorka u Kaštel Sućurcu, no niti iz pitanja, a niti iz odgovora nisu se mogle „izvući“ neke potpuno nove teme, uglavnom se radilo o već viđenom, odnosno slušanom.

MNOGO TEMA NAKON „KORONA PAUZE“
- Neki zajednički prijatelji rekli su mi da vi inače mene hvalite te da su ove kritike malo više predstava za javnost – kazao je u jednom djelu ovotjedne sjednice Gradskog vijeća  kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, oporbenom vijećniku SDP-a Draženu Đakoviću. Pomalo u šali, pomalo sarkastično, pomalo i ozbiljno, Ali ova rečenica najbolje je opisala ono što se na sjednici događalo. Sva izvješća i odluke koje su se našle pred vijećnicima, usvojene su većinom glasova, bez posebnih rasprava, a poneka kritika uglavnom je dolazila upravo od strane Đakovića.

OBAVEZNO NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI
Građani koji imaju potrebu za komunikacijom sa službama Gradske uprave Kaštela svoje predstavke i upite trebaju slati putem e-maila, odnosno kontaktirati službenike telefonom. Također se preporuča ukoliko nije nužno da se ne dolazi u prostore Gradske uprave, obavijestili su iz Grada.

ODRŽANA ELEKTRONIČKA SJEDNICA
Kaštelanski vijećnici ovog su utorka održali elektroničku sjednicu Gradskog vijeća, donoseći odluke putem e-maila.  Sjednica je sazvana kako bi se odlučilo o prijedlozima gradonačelnika Denisa Ivanovića, o potporama građanima i poduzetnicima pogođenima pandemijsko krizom, a svi prijedlozi odluka usvojeni su većinom glasova.

DUGO OČEKIVANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
U uvjetima posebnih okolnosti izazvanih epidemijom bolesti COVID-19, a sukladno uputi Ministarstva uprave, 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Kaštela održat će se elektroničkim putem u utorak 5. svibnja u 10 sati. Na prijedlog gradonačelnika Denisa Ivanovića na rasporedu će biti pet točaka, a odluke se tiču privatnika, roditelje čija su djeca korisnici vrtića u Kaštelima te socijalno ugroženih osoba.

Kaštela su grad po mjeri čovjeka, kazao je kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća, centralnoj proslavi  povodom Dana grada Kaštela.

20. REDOVNA SJEDNICA
Ususret Danu grada Kaštela vijećnici na sjednici održanoj ovog ponedjeljka donijeli su odluke o pojedincima i udrugama, koje će tog dana primiti neka od priznanja i nagrada Grada Kaštela, a izabrali su i nove članove Upravnog vijeća GKK, donijeli odluku o kupovini zemljišta te u skladu sa zakonskim propisima usvojili izmjene pojedinih pravnih akata.

KOMUNALNA SVAKODNEVICA
- Ovdje vlada opuštena atmosfera. Ako su stupići i čempresi samo problemi, mi smo grad za pohvalit, nemaš šta pitat, baš mi je neugodno. Želim se tome pridružiti, neću postaviti teška pitanja... Kako ste vi svi sada pred dvojbom, brzo su vam izbori, pa to izgleda kao kad ideš okrenit Mrduju, ne znaš oćeš li pod Brač ili pod Šoltu, nije vam lako. Al želim vam kad okrenute Mrduju, ili pod Brač ili pod Šoltu, da uvatite bavu i nekako dođete do Splita, pa s kim bilo da bilo – kazao je vladajućima nezavisni vijećnik Josip Berket tijekom aktualnog vijećničkog sata i na sebi svojstven način opisao vijećnička pitanja na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća.

TRAŽE SE POČINITELJI I STVARAJU SIGURNIJI UVJETI
Niz paljevina i požara koja su se tijekom  protekla tri vikenda dogodili u Kaštelima, a kulminirali velikim požarom u kojem je uništen objekt u kojem je smještena kuhinja i menza srednje škole Braća Radić, bila je jedna od tema vijećničkih pitanja na sjednici Gradskog vijeća Kaštela, a što  se točno dogodilo i što se poduzima u sprječavanju vandalizma koji dovodi do ovakvih situacija, pitanje je koje je gradonačelniku Denisu Ivanoviću postavio HDZ-ov vijećnik Ante Botić.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij