hren

mornarica

U vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu u ponedjeljak 27. rujna 2021. godine održat će se središnja svečanost povodom obilježavanja 30. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice s početkom u 11 sati.

Opširnije...

sudac

Doktoru viski, a načelniku bombonijera. Nužno je to, misle Hrvati ili, ako ćemo posve precizno, smatraju da su upravo u zdravstvu i lokalnoj samoupravi najčešće primorani sudjelovati u korupciji.

Opširnije...

norway

U gradu Tonsbergu, južno od glavnoga grada, izbila je masovna tučnjava u luci, a u jugozapadnoj regiji Agderu ukupno je uhićeno 12 ljudi zbog nereda.

Opširnije...

gradevina

Dok zapadne zemlje privlače obrazovane radnike, mi uvozimo slabo obrazovanu radnu snagu, nama dolaze uglavnom samci, muškarci koji s niskim plaćama ne mogu preživjeti s obitelji, piše u nedjelju Večernji list.

Opširnije...

primorac

Raspuštena je podružnica Domovinskog pokreta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Potvrdio je to Ivica Primorac, do raspuštanja predsjednik solinskog ogranka i potpredsjednik županijske organizacije Domovinskog Pokreta.

Opširnije...

kosovo

Požar u centru za registraciju vozila u Zvečanu u noći na subotu novi je incident na sjeveru Kosova gdje već šesti dan traje kriza vezana uz primjenu privremenih registracijskih oznaka za vozila iz Srbije, a RTS javlja da su dva vojna zrakoplova oko podneva nadlijetala prijelaz Jarinje.

Opširnije...

popis

U prvoj fazi provedbe popisa stanovništva u Hrvatskoj do subote, 25 rujna u 15 sati uspješno se samopopisalo više od 1.157.000 građana, izvijestio je Državni zavod za statistiku (DZS). 

Opširnije...

kopitz

HARALD KOPITZ je Austrijanac iz Beča koji je živio i u Zagrebu. U Zagrebu je imao i tvrtke, a tijekom svoje karijere radio je za više velikih tvrtki kao konzultant i pregovarač. Većinom se bavio financijama.

Opširnije...

Harpun 198 desant

Velika vojna i zrakoplovna izložbe Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA najavljena je danas u Domu Hrvatske vojske general-bojnik Ivo Jelić u Splitu. Riječ je o najvećoj izložbi vojne opreme i naoružanja na ovim prostorima, koja je postala tradicionalna i uvrstila se u kalendar međunarodnih vojnih izložbi u svijetu. 

Opširnije...

korona ulica

Opada broj slučajeva covida-19 i raste zamor od pandemije pa brojne zemlje ukidaju ograničenja uvedena kako bi se spriječilo širenje koronavirusa

Opširnije...

policija1

U stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi policija je u noćnim satima pronašla troje najvjerojatnije ugušene djece i njihova oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo, doznaje se u subotu u policiji.

Opširnije...

capak55

Od 1. listopada obvezne su covid potvrde u sustavu zdravstva i socijalne skrbi. No priprema se odluka o tome i za pacijente koji idu na naručenu hospitalizaciju, izjavio je u središnjem Dnevniku HTV-a Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Govorio je i o tome da je trenutačno najveći broj oboljelih među onima od 10 do 19 godina starosti te iznio razloge. Najavio je da će cjepivo za gripu stići u listopadu i apelirao na rizične skupine da se i ove godine cijepe. Naglasio je da su cjepiva protiv covida sigurna, a nuspojave rijetke te je opet pozvao sve koji se nisu cijepili da to učine. 

Opširnije...

pernica

U samoizolaciji su trenutačno 10.582 učenika hrvatskih škola te 147 djelatnika, a od covida 19 obolio je 2021 učenik te 255 djelatnika, pokazuju podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Opširnije...

dan policije mala

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj danas je započelo obilježavanje Dana policije i blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policije.

Opširnije...

puljak

NAKON još jedne iscrpljujuće sesije u splitskom Gradskom vijeću na kojoj su se partneri u vlasti izdašno međusobno optuživali, gradonačelnik Ivica Puljak u razgovoru za Index nije bio voljan prognozirati hoće li Splićani uskoro na nove izbore.

Opširnije...

njemacka izbori

Njemačka se nakon dugo vremena ponovno nalazi pred izborima čiji je ishod potpuno neizvjestan: u nedjelju se očekuje tijesna borba za prvo mjesto između kršćanskih demokrata i socijaldemokrata, a potom i još neizvjesnije formiranje vladajuće koalicije nakon izbora.

Opširnije...

koronavirus maska

Od prvog slučaja zaraze koronavirusom SARS-CoV-2 u Hrvatskoj prošlo je već više od godinu dana, međutim razmjeri epidemije tek su se jasno mogli prepoznati kroz znatno izraženije brojke u drugom i trećem valu u odnosu na prvi val koji je trajao do početka ljeta 2020.

Opširnije...

 demoskop01

Dnevnik Nove TV donosi novo istraživanje Crobarometra za mjesec rujan. HDZ stabilno je najjači, dok se Možemo! i SDP bore za drugo mjesto. Predsjednik Milanović je sa svojim radom podijelio Hrvatsku.

Opširnije...

duic

Što su nam održive opcije? Koliko koštaju? Kakve instalacije zahtijevaju? Odgovore na pitanja koja muče mnoge u razgovoru s Nevenom Duićem, redovnim profesorom na Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, donosi naša meteorologinja Tea Blažević.

Opširnije...

gordana buljan flander

Gordana Buljan Flander u posljednjih 25 godina dala je na tisuće izjava i intervjua na jednu temu: Mentalno zdravlje djece i pomoć zlostavljanim mališanima. Na tu je temu jedna od rijetkih koja će govoriti stalno i neumorno - nema medija koji u svojoj arhivi nema 'spremljeno' na desetke tekstova i videopriloga u kojima glavnu ulogu ima upravo Buljan Flander. No toj harmoničnoj suradnji očito je došao kraj. Buljan Flander našla se na crnoj listi nakon što je ishođenjem privremene sudske mjere pokušala do daljnjega zaustaviti kritičko pisanje novinarke Jelene Jindre.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij