hren

knjiga mala

U petak 24. rujna, u župnoj crkvi sv. Petra ap. u Kaštel Novom, u sklopu trodnevnog seminara duhovne obnove pod nazivom Tabgha, održano je predstavljanje devete knjige Marija Žuvele „Uspjeh i smisao“. Knjigu su predstavili župnik don Darijo Čorić, Anamarija Botić i sam autor. 

Opširnije...

mid

'Legenda o Miljenku i Dobrili' naziv je predstave koja je 1. kolovoza 2021. uprizorena na autentičnom lokalitetu pred dvorcem Vitturi u Kaštel Lukšiću. Ansambl pod vodstvom redateljice Mladenke Gruica još je jednom oduševio publiku svojim uprizorenjem priče o najpoznatijim kaštelanskim ljubavnicima. Priču je napisao Marko Kažotić, prilagodio Dinko Morović, a Gruica potpisuje adaptaciju i režiju predstave.

Opširnije...

mala

U PETAK NOVA PRILIKA ZA POGLEDATI PREDSTAVU
Orwellova Životinjska farma, jedna od najpopularnijih knjiga sredine prošlog stoljeća, bila je podložak pri nastajanju istoimene predstave u izvedbi gimnazijske dramske scene Kraljica iz Splita, koju je kaštelanska publika imala priliku odgledati u srijedu navečer u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću.

Opširnije...

ok kastela1

Natječaj namijenjen kreativcima, amaterima i profesionalcima  svih profila, za sudjelovanje u projektu Olimpijada kulture Kaštela, a kojem je cilj prezentirati rad kako kreativaca koji su već postigli uspjeh tako i mladih još neafirmiranih kreativaca, obogatiti jesenski period u Kaštelima različitim kulturnim događanjima, kao i potaknuti nove obrtno-trgovačke sadržaje, prema najavama bit će produžen i nakon roka od 28. rujna kako bi omogućili svim zainteresiranima da se prijave na natječaj.

Opširnije...

ministarstvo kulture

Na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi te nakon provedenih konzultacija s kulturnim vijećima i povjerenstvima, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske raspisalo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu, s rokom podnošenja prijava u razdoblju od 20. rujna do 20. listopada 2021. godine.

Opširnije...

landscape

Filmom splitskog autora Bruna Pavića “Nulti krajolik”, u kinu Karaman je u srijedu navečer otvoren 25. Splitski filmski festival/Međunarodni festival novog filma, najstarija filmska/ medijska manifestacija u Hrvatskoj, javlja Nacional.

Opširnije...

mala

MEĐUNARODNI FESTIVAL KAZALIŠTA
Članovi kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula iz Kaštel Kambelovca u utorak su sudjelovali na 4. Alkafestu, međunarodnom kazališnom festivalu koji se do nedjelje održava u sinjskom Gradskom kinu u organizaciji Sinjskog pučkog kazališta i pod pokroviteljstvom Grada Sinja.

Opširnije...

 ubiti pticu rugalicu

UBITI PTICU RUGALICU
U sklopu projekta Aktiviraj se i kreni! Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ organizira u suradnji s Udrugom maslinara Mastrinka besplatne filmske projekcije za ljubitelje filmskih klasika. Prva projekcija je u pettak, 17. rujna u 20.30 sati u kaštelu Rušinac u Kaštel Lukšiću, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Opširnije...

budisa

Gradska knjižnica Kaštela pokrenula je novi projekt pod naslovom Kaštelanska baštinska ćakula u sklopu kojeg će objavljivati razgovore sa zanimljivim sugovornicima koji (prvenstveno) žive na području Kaštela, a koji se bave književnošću, glazbom, slikarstvom, plesom, vinarstvom, vinogradarstvom, gastronomijom, turizmom te očuvanjem baštine.

Opširnije...

ok kastela

Projekt Olimpijada kulture Kaštela namijenjen je kreativcima amaterima i profesionalcima. Radi se o Projektu koji nastavlja promovirati i razvijati kreativne i kulturne industrije, a posebno i sve kreativce te povećan turistički potencijal Kaštela kroz projekt Kreativna ulica kaštelanskog crljenka.

Opširnije...

Sa trinaest ulomaka najpopularnije i u svijetu najizvođenije Hrvatske opere Ero s onoga svijeta sinoć je pred brojnom publikom zatvoreno Kaštelansko kulturno ljeto na način kakav i priliči ovoj velikoj manifestaciji koja je unatoč poteškoćama s pandemijom i ove godine Kaštelanima i gostima donijela sedamdesetak događanja.

Opširnije...

Nakon što je prošle godine održan u Kaštel Lukšiću, koncert „Boje jazza“ HGD Biranj ove se godine ponovo vratio na Igrišće u Kaštel Štafiliću, pruživši šestu godinu zaredom pravu čaroliju domaće i svjetske glazbe.

Opširnije...

Pod nazivom ''Opera gala'', u Rušincu je sinoć održan koncert klasične glazbe na kojem su nastupili sopranistica Ana Malovan i njeni gosti, tenor Ivan Malovan, klavirist Zoran Velić, gitarist Sivio Bilić i klarinetistica Lorena Dokša. Mladi su glazbenici publici u pojedinačnim i skupnim nastupima, pružili užitak u izvedbama arija, kancona i djela iz filmske glazbe. Koncert se održao u organizaciji Grada Kaštela, u sklopu Kulturnog ljeta.

Opširnije...

MANIFESTACIJA ZAGORA KAŠTELIMA U ORGANIZACIJI KUD-a SRCE ZAGORE
Ojkavica, treskavica, kolo uz diple, tradicionalni napjevi te ostala folklorna baština prikazana je sinoć na brcu u Kaštel Novome u sklopu 5. manifestacije „Zagora Kaštelima“ koja povezuje dvije županije Splitsko-dalmatinsku i Šibensko – kninsku.

Opširnije...

U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta u četvrtak je u Novom parku u Kaštel Lukšiću održan još jedan koncert i to opernih arija u izvedbi Saše Jakelića i Maxa Hozića. Bila je to ujedno i večer domaćih i stranih evergreena, mjuzikla, talijanskih kancona te filmske glazbe.

Opširnije...

Poljičku publiku plesni ansambl KUD-a Putalj iz Kaštel Sućurca proteklog je vikenda počastio izvedbom koreografije „S otoka koralja“ – pjesme i plesovi otoka Zlarina. Time su još jednom pokazali kako sve njihove sekcije unatoč pandemiji vrijedno i sustavno rade na očuvanju hrvatske kulturne baštine. To su pokazali i na domaćem terenu gdje su nakon svog tradicionalnog ljetnog koncerta, nastupili i kao gosti na koncertu KUD-a 7 Kaštela.

Opširnije...

Pod kulom Nehaj u Kaštel Štafiliću ove je nedjelje održan koncert puhačkog orkestra HGD Zrinski i Borisa Oštrića „Dalmacija, glazba, ti i ja“. Gosti koncerta bili su članovi KUD-a Ante Zaninović, Vedran Harašić iz klape Tragos te Mirna Katinac iz Art Effecta.

Opširnije...

Ljubitelji folklora i folklorne baštine imali su priliku, ove subote u Novom parku u Kaštel Lukšiću, uživati u tradicionalnoj večeri pod nazivom „Tamburica i mandolina“ , koju članovi KUD-a 7 Kaštela uspješno organiziraju već 20 godina. 

Opširnije...

 

Svoj koncert u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta ove će nedjelje, 22. kolovoza, s početkom u 21 sat, ispred kule Nehaj u Kaštel Štafiliću, održati puhački orkestar HGD Zrinski iz Donjih Kaštela i Boris Oštrić.

Opširnije...

OTVORENA KIPARSKO- SLIKARSKA KOLONIJA
Vrijedne ruke umjetnika, kipara i slikara koji sudjeluju na četvrtoj po redu kiparsko- slikarskoj koloniji ''1500 godina stara kaštelanska maslina zaštićeni spomenik prirode'', od četvrtka stvaraju nove radove, inspirirani starom maslinom, a ovog petka su se okupljenima predstavili na svečanom otvaranju manifestacije. Otvaranje se odvilo na prostoru oko stare masline u Kaštel Štafiliću, gdje će umjetnici sve do subotnje večeri nastaviti raditi na svojim djelima.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij