hren

U VITTURIJU I KAŠTILCU
Gradska knjižnica Kaštela poziva vas na predstavljanje zbornika Gradske knjižnice Kaštela "Kaštelanske štorije 2015./2016." i "Radost uskrsnuća 2013. – 2015.". Predstavljanje zbornika održat će se u utorak, 18. travnja s početkom u 18.30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Zbornik "Kaštelanske štorije 2015./2016." predstavit će: dr. sc. Filip Galović – urednik zbornika i profesor Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Zbornik "Radost uskrsnuća 2013. - 2015." predstavit će: Ivona Jakić – novinarka Radio Splita i Dragica Zeljko Selak, novinarka i književnica, koje će se ukratko osvrnuti na natječaj „Radost uskrsnuća“ i na literarne i likovne radove na temu Uskrsa objavljene u Zborniku.

Predstavljanje projekta Ulica Kaštelanskog crljenka

Kreativno proljeće 2017., projekt što ga zajednički organiziraju Grad Kaštela i javna ustanova Rera, u suorganizaciji Turističke zajednice grada Kaštela, a s ciljem dugoročnog razvoja kulturnog identiteta grada kao kulturnog turističkog odredišta, svečano će biti otvoreno u utorak 18. travnja u Kaštilcu u Kaštel Gomilici u 19.30 sati. Tom prigodom javnosti će ujedno biti predstavljen i projekt Ulica Kaštelanskog crljenka.
Riječ je o ideji čiji je osnovni koncept stvaranje Ulice kaštelanskog crljenka, odnosno kreativne ulice koja bi se protezala upravo od Kaštilca do kule Nehaj u Kaštel Štafiliću, a obuhvaćala bi i okolne ulice uz more, u kojima bi se odvijala različita kulturna događanja poput  izložbi, koncerata, festivala... 

U slučaju lošeg vremena otvaranje Kreativnog proljeća održat će se u Opatičkoj kući unutar Kaštilca.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij