hren

ZATVARANJE KREATIVNOG PROLJEĆA
Nakon niza događanja proteklih tjedana, u četvrtak, 1. lipnja, u muzejskom prostoru Nadbiskupskog kaštela u Kaštel Sućurcu, s početkom u 20.30 sati, službeno se zatvara prvo Kreativno proljeće u Kaštelima.

I dok je otvaranje Kreativnog proljeća obilježeno pričom o ulici kaštelanskog crljenka, zatvaranje će tako proći u znaku legende o Miljenku i Dobrili, još jednoj prepoznatljivoj kaštelanskoj priči, uz predstavljanje strip knjige „Miljenko i Dobrila“ scenarista  Srećka Eterovića i i crtača Žarka Bekera.

Ovo značajno djelo hrvatske stripovske baštine predstavit će Veljko Krulčić, dok će u sklopu programa nastupiti djeca KUD-a „Karol Wojtyla“, koja će izvesti kratku predstavu „Miljenko i Dobrila na kaštelanski način“.

Strip "Miljenko i Dobrila" izlazio je na stranicama „Vjesnika" tijekom travnja i svibnja 1968. godine, a izdanje nakladničke kuće “Vedis” osim samog stripa donosi i kratki tekst Veljka Krulčića o njegovom nastanku, skicu za monografsku studiju o Žarku Bekeru iz pera Alije Balte i izbor iz bibliografije radova o Žarku Bekeru. Izdanje predstavlja nezaobilaznu stanicu za sve istraživače kako povijesti hrvatskog stripa tako i odjeka romantizma u dvadesetom stoljeću.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij