hren

PREDSTAVLJANJE STRIP ALBUMA
Nakon sedam tjedana tijekom kojih je održano tridesetak različitih događanja, u četvrtak je u muzejskom prostoru Nadbiskupskog kaštela u Sućurcu, uz predstavljanje strip albuma „Miljenko i Dobrila“, službeno završeno prvo Kreativno proljeće u Kaštelima.

Prigodnim govorom ovu manifestaciju zatvorila je dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, koja se zahvalila svima koji su doprinijeli realizaciji jedne nove inicijative, koja je po prvi put i prvi put u cijeloj Hrvatskoj objedinila niz događanja, a sve pod nazivom Kretivno proljeće.
Među najzaslužnijima su ipak javna ustanova Rera i njen pomoćnik ravnatelja Srećko Radnić, Turistička zajednica Kaštela i direktorica Nada Maršić te Grad Kaštela.

U svojim obraćanjima i Radnić i Maršić naveli su važnost ove manifestacije, koja je imala cilj prikazati svu kreativnu industriju u Kaštelima i događanja promovirati na jedan novi način, a u svrhu obogaćivanja turističke ponude i dolaska većeg broja gostiju u predsezoni, čemu su usmjereni i budući planovi u organizaciji ove manifestacije.

Kreativno proljeće započelo je odmah poslije Uskrsa i to pričom o kaštelanskom crljenku, a zatvoreno je pričom o Miljenku i Dobrili, još jednoj prepoznatljivoj kaštelanskoj temi.
U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela i ravnateljice Renate Dobrić, upriličeno je predstavljanje strip albuma „Miljenko i Dobrila“, a album je Kaštelanima predstavio izdavač Veljko Krulčić.

- Radi se o jednom, od nažalost, zaboravljenih stripova jednog od naših najvećih crtača stripova, Žarka Bekera, koji je, uz scenarij Srećka Eterovića, 1968. godine izlazio u dnevnom listu Vjesnik. Kod mene se javio izdavački impuls te posebno zadovoljstvo da nakon skoro 50 godina taj strip izađe na površinu. Ponovno smo ga retuširali i obradili te uobličili u jedan album i uvjeren sam da smo napravili jedan dobar posao – kazao je Krulčić, izrazivši zadovoljstvo što je album na najbolji način prihvaćen upravo u Kaštelima, gradu Miljenka i Dobrile.

Ove večeri mladi glumci udruge Karol Woytila izveli su kratku predstavu „Miljenko i Dobrila na kaštelanski način“ te dodatno uveličali priču o kaštelanskim ljubavnicima.

Foto: Dragan Kovač


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij