hren
 

U modernom svijetu gotovo da nema osobe koja se u bilo kojoj fazi života nije bavila nekim sportom, bilo aktivno bilo rekreativno. Bavljenje sporta od velike je koristi za ljudsko tijelo i duh. Prije svega, poticati djecu na sport pomaže njihovom cjelovitom razvoju, a svi znamo kako je za konkretan uspjeh u nekoj sportskoj disciplini potrebno krenuti u najranijoj dobi.

Kakav takav završetak sezone povukao je neka pitanja o mogućnosti proširenja 3. HNL, o čemu smo nedavno pisali, a u kojem su kaštelanski klubovi do nedavno bili 'starosjedioci'. Pitanje licence uvijek je aktualno pitanje u hrvatskom nogometu i ne zaobilazi klubove ni iz kojeg ranga.

Koliko je pandemija koronavirusa ostavila traga u sportu tek trebamo osjetiti. Prijevremeno zaključivanje prvenstava, kako se god nekima činilo, nije bio potez očaja nego nužde u nepredvidljivosti situacije i zaštiti sportaša.

Ono što se već dva tjedna nagoviještalo sad je i potvrđeno. Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza ponovio je odluku kojom je zaključeno prvenstvo Superlige u muškoj i ženskoj konkurenciji.

TRENERI IZNIJELI SVOJA MIŠLJENJA
Kaštelanski odbojkaši i odbojkašice već neko vrijeme treniraju u dvoranama nakon dva mjeseca „snalaženja“  kod kuće i preko internet platformi. Naravno, sve u skladu s epidemiološkim preporukama Stožera civilne zaštite.

KLUBOVI „NAVALILI“ NA RADOVE
Pandemija koronavirusa na dva nas je mjeseca lišila bilo kakvog sporta. Bilo da je riječ o gledanju ili igranju, s tom smo se činjenicom morali pomiriti mimo vlastite volje. Travnjaci su odahnuli, doslovno jer je stanje na kaštelanskim nogometnim terenima u zavidnoj razini.

AKTIVNI I VESLAČI I BRODOVI
Popuštanje mjera zaštite tijekom epidemije, na sportske terene vratilo je dio sportaša na njihovim redovnim treninzima pa su tamo, gdje su stali prije dva mjeseca, s treningom nastavili i veslaći VK Marina Kaštela u Kaštel Kambelovcu.

Košarkaši Ribole Kaštela vratili su se danas na parkete sportske dvorane na Sokolani u Kaštel Sućurcu. Nakon nešto više od dva mjeseca igrači ponovo imaju organizirane treninge.

Košarkaši Ribole Kaštela sljedećeg će se ponedjeljka konačno vratiti na parkete. Odluka je to kluba i ravnatelja sportske dvorane na Sokolani u Kaštel Sućurcu kojom se odobravaju organizirani treninzi.

Ono što se moglo i očekivati ovih je dana konačno potvrđeno. Nogometna prvenstva u Hrvatskoj su zaključena, uz iznimku 1. HNL i Hrvatskog kupa. Nekako i logično, s obzirom na velike uloge koji su u igri, čak dva mjesta za Ligu prvaka, novci od televizijskih prava, sponzora i drugo.

Prije nešto više od deset dana Hrvatski odbojkaški savez poništio je Odluku o prekidu i završetku odbojkaškog natjecanja u sezoni 2019./2020. Mnogi su ostali zatečeni te se činilo kako bi se natjecanje ipak moglo nastaviti s obzirom na olakšavajuće okolnosti.

Prije dva dana pisali smo o konačnoj odluci Međužupanijskog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na području Nogometnog središta Split o prekidu 3. HNL Jug i svih županijskih nogometnih liga i liga mladeži na tom području.

HUMANITARNA AKCIJA „DINA ZA PERLE“
Petu godinu za redomTriatlon klub Split organizira humanitarnu akciju povodom blagdana sv. Duje. Tim će povodom u četvrtak 7. svibnja, plivačica Dina Levačić otplivati dionicu od Kaštel Sućurca do Splita, a cilj je prikupljanje novčanih sredstava za udrugu Perle iz Starigrada na Hvaru koja se bavi rehabilitacijom i skrbi djece sa poteškoćama u razvoju.

Konačne odluke oko nastavka natjecanja zahvatile su i nogometaše. Dugo su čelnici nogometnih saveza izbjegavali bilo kakav scenarij zaključivanja, ali su se nakon odbojke, rukometa i košarke ipak upleli u istu mrežu.

Košarkaška sezona zaključena je poništenjem natjecanja, pa bi od iduće sezone, ukoliko pandemijska situacija ne potraje, sve trebalo ići ispočetka. O svemu tome svoj osvrt dao je košarkaš Ribole Kaštela Toni Biočić.

Hrvatski odbojkaški savez ponovo je prelomio. Svega mjesec dana nakon što su zbog pandemije koronavirusa zaključili prvenstvo i uručili titulu Mladosti Ribole Kaštela, a zagrebačkoj Mladosti u ženskoj konkurenciji, sada je ta odluka poništena.

S PREDSJEDNICOM ZAJEDNICE SPORTSKIH UDRUGA KAŠTELA
Pandemija koronavirusa zaustavila je svijet kakvog znamo, a time i sport kojeg smo navikli gledati. Premda je trenutna situacija puno bolja nego li posljednjih mjesec dana te je najavljeno da će se mjere zaštite i sigurnosti postupno popuštati, posljedice se već osjećaju u mnogim sportskim klubovima.

Hrvatski rukometni savez u utorak je na temelju telefonske sjednice Upravnog odbora donio odluku kojom su se poništila natjecanja u svim ligama i kup natjecanjima u sezoni 2019./2020. u njihovoj nadležnosti i organizaciji.

RAZMIŠLJANJA I PROMIŠLJANJA U VRIJEME KORONE
Na parketima, tatamijima, travi, ali i u bazenima ili zemljanim terenima ovih dana sve miruje, a sportaši su u mislima sa sezonom koja je naglo prekinuta te se već razmišlja kako i što dalje. Jedan od onih koji je ovo vrijeme iskoristio i za planiranje je košarkaški trener Ribole Kaštela Damir Rančić. Njegova razmišljanja objavljena su na Facebook stranici kaštelanskog košarkaškog kluba, a tekst vam donosimo u nastavku.

Situacija vezana za korona virus većini je promijenila svakodnevni način života pa tako i kaštelanskim veslačima iz Veslačkog kluba Marina Kaštela.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij