hren

aluminij

Čini se da ono što smo smatrali idealnim rješenjem upravo to i nije.
Kako bi se nesmetano razvijale u velikom broju, bakterijama je potreban zrak, a kako sve bakterije nisu uništene na visokim temperaturama, poput nekih koje uzrokuju trovanje hranom, ako ih se nakon pripreme ostavi na zraku nekoliko sati, one će se ubrzano širiti.

Opširnije...

hrana

Prema američkim znanstvenicima prevladavanje zdravstvenih problema povezanih s prekomjernom težinom više ovisi o napornom radu mišića i tjelovježbi nego o smanjenju kalorija.

Opširnije...

velvet

Debitantski album benda Velvet Underground "The Velvet Underground & Nico" je vanvremenski klasik koji svoj status i svježinu dokazuje i 54 godine nakon objavljivanja, pa je sada inovativna muzička elita, kako navodi magazin NME, predstavila na novoj kompilaciji obrade pjesama s kultnog albuma.

Opširnije...

rhcp

Red Hot Chili Peppers najavili su svjetsku turneju za ljeto 2022. godine - prvu turneju benda od povratka gitarista Johna Frusciantea. 

Opširnije...

mala

POSLJEDNJA VEČER PRIČIGINA
Sinoć je u Ljetnom kinu Bačvice održana posljednja večer Pričigina, a na vrlo aktualnu temu Zašto znanosti ipak treba vjerovati pričali su Saša Ceci, Monika Herceg, Tvrtko Jakovina, Boris Jokić, Ivica Puljak i Zvonimir Šikić. Program je moderirao Petar Filipić, poznati makroekonomist, profesor i dekan Ekonomskog fakulteta, autor nekoliko knjiga, predsjednik Izvršnog vijeća općine Split, a pričiginašima najpoznatiji kao barba Pero, alfa i omega Pričigina.

Opširnije...

vrijesak

Prošećete li ovih dana bilo kojom tržnicom, cvjećarom ili većim trgovačkim centrom, naići ćete na biljke sitnog cvijeća u bijeloj, ljubičastoj, ružičastoj i crvenoj boji koje su sada ljepše nego ikada. Riječ je o mnogima dragim erikama, koje sada, dok se druge biljke spremanju za zimski počinak, dolaze do punog izražaja.

Opširnije...

maslinovo mala

Znanstvenici tvrde da doza od 10 mg/ kg oleuropeina sprječava proces smanjenja elastičnosti kože, stoga samo naprijed s maslinovim uljem na kožu.

Opširnije...

divanka450

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Događanja je sve manje i manje. Od svega što je dosad najavljeno možemo izdvojiti nastup Natali Dizdar u solinskoj Gradini.

Opširnije...

gume

Brzinski pogledom na rezultate testiranja uočavamo dvije činjenice: u obje konkurencije na čelo su isplivale tri iste tvrtke Dunlop, Goodyear i Michelin te je razlika među njima minimalna.

Opširnije...

hodanje

Hodanje je, ponovili smo puno puta, izvrstan oblik tjelovježbe. Dobro je za zdravlje i može pomoći u mršavljenju.

Opširnije...

billie

Neka od najvećih pop imena od Billie Eilish do BTS-a i Eltona Johna poduprijet će svojim nastupima Global Citizen Live u subotu u nastojanju da se podigne globalna svijest o klimatskim promjenama, gladi i pravu na pristup cjepivima za sve.

Opširnije...

pospanost

Ako mislite da ćete se nakon jedne neprospavane noći moći oporaviti već idući dan odete li spavati na vrijeme - griješite. Za oporavak mozga potrebno je mnogo više.

Opširnije...

kosa

Ispucali vrhovi su glavni neprijatelj svake lijepe i zdrave frizure. Upravo na vrhovima se odmah vidi kasnimo li na svoj sastanak s frizerom. No, koliko često uistinu trebamo ići kod frizera?

Opširnije...

carolina reaper

Poželite li posegnuti za vodom nakon ljute hrane – nemojte, jer ćete samo proširiti toplinu. Kapsaicinoidi se otapaju u mastima, uljima i alkoholu pa najviše koristi u ublažavanju bolova možete imati od hladne čaše mlijeka ili žlice sladoleda...

Opširnije...

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 06:  Junk food sits on a table as British Celebrity Chef Jamie Oliver announces a partnership to attack state-wide obesity on March 6, 2012 in Melbourne, Australia. The Victorian Government and the Good Foundation will pledge together over AUD5 million to bring Oliver's 'Ministry of Food' to the state to help teach cooking techniques and nutrition to participants and help combat obesity as part of the Victorian Healthy Eating Enterprise.  (Photo by Scott Barbour/Getty Images)

Gojaznost ne mora nužno biti rezultat unosa prevelike količine hrane u organizam, pokazala je sudija američkih znanstvenika koji "epidemiju pretilosti" u Americi pripisuju procesuiranim ugljikohidratima koji uzrokuju kaos u metabolizmu. 

Opširnije...

vrt mala

Jesen je idealno vrijeme za vrtlarenje, a ako na vrijeme posadite određene biljke, u proljeće ćete uživati u najljepšem vrtu. Početak jeseni savršen je za sadnju lukovica, trajnica i mnogih drugih biljaka prije nego što nastupi zima. Idućeg proljeća vaše biljke bit će jače, zdravije i puno ljepše.

Opširnije...

namirnice

Ranije se smatralo da su jaja i sirovo meso glavni uzročnici trovanja hranom. No, to se posljednjih godina promijenilo, zbog razvoja proizvodnje i široke distribucije proizvoda.

Opširnije...

pricigin mala

U utorak, 21. rujna u 19 sati, u prostoru Ljetnoga kina Bačvice, otvara se 14. izdanje svima omiljenog festivala – splitskog Pričigina. Nakon prisilne prošlogodišnje pauze, Pričigin se vraća u punom sjaju, a izvrstan program sve četiri večeri garantira sjajnu zabavu i puno smijeha.

Opširnije...

crtanje

Crtanje je dio svakog djetinjstva, a to šarenilo boja itekako je potrebno.

Opširnije...

amsterdam

Pitanje sigurnosti uvijek je prvo na umu putnicima kada odlučuju koju destinaciju će posjetiti.
Ali, globalna pandemija je svijet okrenula naglavce. Pitanje što neko mjesto čini „sigurnim” je dobilo nova značenja. To bi moglo objasniti promjene na vrhu indeksa sigurnosti gradova (SCI), koji rangira 60 međunarodnih destinacija po parametrima digitalne sigurnosti, sigurnosti po pitanju zdravlja, infrastrukturi, osobne sigurnosti, ali i sigurnosti okoliša, što je nova kategorija uvedena ove godine.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij