hren
 

Mnogi baterije, umjesto na za to predviđena mjesta, miješaju s običnim otpadom, a stručnjaci upozoravaju da u procesu uništavanja otpada baterije mogu biti zdrobljene i probušene te eksplodirati i izazvati požar.

Obrok koji je veoma važan kada se želite zdravo hraniti i pritom izgubiti kilograme jest doručak.

NASA je jučer objavila kako je na osvijetljenoj strani Mjeseca našla molekule vode te naglasila kako se radi o vrlo važnom otkriću. Neki bi mogli reći: "Ah, opet pretjeruju; kakvo je to važno otkriće kada smo već prije znali da ondje ima vode?"

Na obljetnicu njegove smrti Scardona je odlučila objaviti pjesmu "Odnija me život" koju je napisao Ante Padovan, a još za života otpjevao Vinko. Pjesmu su naime već izvodili klape Drid i Kampaneli i njome osvojili nagradu na Večerima dalmatinske pisme

Na zaštitnim maskama skupljaju se bakterije i virusi i zato ih je potrebno često mijenjati, odnosno prati ako je riječ o višekratnim maskama.

ZIMSKE GUME
Guma tlo dodiruje površinom koja otprilike odgovara površini dlana. Zato bi trebala biti u najboljem mogućem stanju. Guma u solidnom stanju će poslužiti ali nije idealna, no lošu gumu odmah treba baciti

Izviđači, vojnici, planinari, veterani domovinskog rata i ostali volonteri pošumljavali su požarišta u Žrnovnici, a pridružio im se i kanadski veleposlanik.

S jedan na drugi kraj otoka možete doći Dubai Monorailom. Ova pruga s jednim kolosjekom duga je oko 4,8 kilometara, ima tri stanice, a povratna karta stoji oko 43 kune.

Do sada smo pri ulasku u automobil razmišljali o sigurnosnom pojasu i sličnim stvarima.

Jedan od najljepših pogleda na Drniš, Prominu i Petrovo polje puca upravo s Gradine, jedine utvrde koja je očuvana u samom gradu...

TEHNO SAVJETI
Postoji nekoliko načina kako možete ponovno vratiti nehotice izgubljeni e-mail u Googleovom servisu za webmail

Paul McCartney će u prosincu objaviti svoj album “McCartney III”, a riječ je o novoj kolekciji pjesama koju je napisao, odsvirao i producirao taj član Beatlesa, pedeset godina nakon svog prvog samostalnog albuma.

ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE
Uprava Hrvatskog narodnog kazališta u subotu je, kako bi zaštitila zdravlje svoje publike i svih sudionika festivala Marulićevi dani, a zbog novonastale epidemiološke situacije u ansamblu Gradskog dramskog kazališta Gavella, koje je s tri predstave trebalo gostovati na Festivalu, donijela odluku o prekidanju festivala.

Bijeli kavijer obitelji Grüll može se naći samo u najekskluzivnijim hotelima te u domovima milijunaša. To ne čudi jer za kilogram treba izdvojiti 100.000 eura, odnosno oko 750.000 kuna...

Uz veliki vatromet u Dubaiju je svečano puštena u rad najveća fontana na svijetu.

NOVI singl pjevačice Ariane Grande glazbena je vijest dana. Nakon brojnih nagađanja, Grande je singlom Positions najavila svoj novi šesti album, a tematika spota nije mogla doći u bolje vrijeme.

My Octopus Teacher ili Moj učitelj, hobotnica, dokumentarni je film Netflixa iz 2020.godine kojeg su režirali Pippa Ehrlich i James Reed. Glavne ulogu u filmu prezentiraju čovjek i hobotnica, odnosno Craig Foster koji je proveo roneći dan za danom s hobotnicom.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Ovu subotu možete partijat uru duže!

Nacionalni park Mljet objavio je nedavno na svojoj Facebook-stranici prekrasnu snimku grebena busenastog kamenog koralja na dnu Velikog jezera. Greben koralja Cladocora caespitosa u Velikom jezeru rasprostire se na površini od 650 metara kvadratnih, na dubini između 4 i 18 metara. Autor videa, Vedran Kunica, rekao je više o njegovoj pozadini. 

Zelena energetska zadruga, jedna od vodećih organizacija za promociju korištenja obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, pokrenula je projekt nasuncanojstrani.hr putem kojeg poziva sve zainteresirane građane na uključivanje u prvu zajedničku nabavu malih sunčanih elektrana. Zadruga je na projektu okupila provjerene hrvatske proizvođače opreme te lokalne instalatere i projektante, u suradnji s kojima građanima nudi i stručnu podršku na svakom koraku do realizacije male sunčane elektrane.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij