hren

Ivan Kapitanović, Hrvat, Gardijskih brigada 52, K.Stari, 103291056 - Kaštela
- Zamjenik kandidata: Kristjan Bačelić, Hrvat, Gardijskih brigada 36, K.Stari, 103722401 - Kaštela
- Zamjenik kandidata: Ante Terzija, Hrvat, Ulica Ivana Danila 12, K.Stari, 103269618- Kaštela
NEZAVISNI KANDIDAT

 

PORTALOV INTERVJU S IVANOM KAPITANOVIĆEM

Kapitanović: dalmatinski dišpet i upornost

GRADU POTREBNI MLADI LJUDI
Kada je trebalo odlučiti, kandidirati se ili ne, kod Ivana Kapitanovića prevagnuo je onaj dišpet s dalmatinskog krša i želja da pokaže onima koji vode Grad da i mlade, javnosti nepoznate snage, imaju svoje adute u ovoj izbornoj utrci.

Ovaj tridesetdvogodišnjak, inače nesuđeni karataš koji govori engleski i talijanski jezik, nakon završene više pomorske škole, kroz nekoliko godina jedenja kruha sa sedam kora imao je sreću upoznati različite zemlje, ljude i kulturu. Danas je, u skladu s vremenom i trendovima, velike brodove zamijenio za jahte, ali svejedno ostao i dalje vezan uz more.
Ako ne uspije sjesti u gradonačelničku fotelju, unatoč tome što bi se želio okušati u politici ipak će prvo krenuti sa zasnivanjem vlastite obitelji, a do drugih izbora, tko zna?

Kako provesti legalizaciju objekata izvan GUP-om određenih građevinskih zona?
Priliku za legalizaciju objekata treba dati svima, ako ti objekti nisu smetnja izgradnji prometnica ili nekim drugim velikih infrastrukturnim projektima, čak i ako zbog legalizacije takvih objekata treba ponovno mijenjati granice građevinskih zona, odnosno GUP.

Koje su po vama tri glavne smjernice za razvoj turizma u Kaštelima?
Kao prvo naveo bih uređenje plaža, šetnica i jednostavnih vezova uz rivu. Kao drugo povećanje smještajnih kapaciteta pri čemu prvenstveno mislim na izgradnju Palacea i uređenje Resnika čime bi veliki hoteli opet dobili svoju osnovnu funkciju. I kao treća smjernica,  produžiti rad ugostiteljskih objekata u ljetnom periodu. Ne smijemo zaboraviti ni dobru i kvalitetnu promidžbu Kaštela općenito, s naglaskom na brojne kaštelanske spomenike kulture.

Hotel Palace i TN Resnik, kako smo dobili informacije iz neslužbenih izvora, ponuđeni su na prodaju. Ima li rješenja te priče i kako ga vi vidite?
Cijeli taj problem oko Palacea i Resnika teško će se riješiti ako u ugovorima o kupoprodaji nije uvjetovan vremenski rok za kompletno stavljanje u funkciju. Mislim da bi Grad trebao iznaći nekakve načine za naplatu određenih taksa ili pristojbi, odnosno kazni za sva područja u Gradu koja su ruglo  poput današnjeg hotela Palace, čime bi zasigurno natjerali vlasnike na što brže rješavanje i uređenje tih prostora.

Za kojih bi ste se pet kaštelanskih brandova zalagali u svom mandatu?
Najprije za brandove vezane uz poljoprivredu i to: kaštelansku trešnju, crljenak i maslinovo ulje. Tu su i pučke maškare koje su u Kaštelima nezaobilazne, kao i povijesna priča o Miljenku i Dobrili.

Jedno od najvećih rugla grada  je područje bivšeg Adriavinila, što poduzeti da se to ruglo ukloni?
I ovdje treba dobro pogledati što i kakve obveze sadrže ugovori te i za ovo područje donijeti neke odluke o plaćanju kazni ili pristojbi. Treba poduzeti sve zakonske mogućnosti da se ovo područje pretvori u turističku zonu.

Kako bi ocijenili projekte most Kaštela-Split i tunel kroz Kozjak?
Smatram da je tunel dobra ideja jer će povezivati Kaštela s planiranom radnom zonom u Vučevici. Ideja o mostu je isto dobra, ali trebala bi se utvrditi njegova isplativost kao i pokušati iznaći druge načine bolje povezanosti sa Splitom.

Prva asocijacija na frazu „nedostatak sadržaja za mlade“
Kaštelansko kazalište i kinodvorana, a odmah potom sjetim se najmlađih i nedostatka vrtića te dječjih igrališta.

Jedan nogometni klub u drugoj ligi ili tri u trećoj?
Pristalica sam jednog velikog kluba u koji bi trebalo ulagati, a on može nastati kao produkt ujedinjena sadašnja tri kluba.

I za kraj, ocjena kvalitete i budućnost lokalnih medija?
Lokalni su mediji potrebni i zbog toga ih treba razvijati. Jedino putem lokalnih medija građani mogu biti informirani o svim događanjima u Gradu i to na svim razinama. Trebalo bi u budućnosti možda razmišljati i o gradskoj televiziji.


Blic pitanja:

Omiljena glazba/pjevač ili grupa: Zabavna, klape i ponekad rock/ Stavros
Zadnja pročitana/najdraža knjiga: Uglavnom čitam stručne knjige vezane za pomorstvo
Najdraži film: Volim avanturističke i akcijske filmove, a opuštam se uz komedije
Najdraže jelo: Pašticada i njoke
Hobi: Informatika
Kućni ljubimci: Škotski ovčar
Najdraži sport: Nogomet
Pušač: Ne
Najgora navika: Ne mogu se sjetiti
Najveći gaf koji ste napravili: Bilo ih je nekoliko ali nemamo prostora za te priče
Životni uzor: Nitko posebno, ali i većina uspješnih ljudi
Vjeronauk u školama: Da (kao izborni predmet)
Abortus: Samo ako je nužno potreban zbog medicinskih razloga
Tri riječi koje vas opisuju: Uporan, temeljit i pouzdan
Znate li koliko košta autobusna karta do Splita: Ne znam


Više pročitajte u vezanim vijestima desno...


KOMENTARI: