TKO JE KOLIKO DOBIO
Preferencijalni glasovi za svrhu imaju da građani sami odluče koji će ih kandidat s pojedine liste predstavljati u Saboru, čime u jednu ruku pokazuju svoje slaganje ili neslaganje s onima koji su liste sastavljali, a koji najčešće raspored na listama uređuju po odnosima unutar stranaka. No, mnogi građani, kako je vidljivo, pravo preferencijalnog glasovanja ne koriste.

Opširnije...

SABORSKI MANDATI SAMO ZA HDZ, NARODNU KOALICIJU I MOST
Neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva govore kako je u 9. Izbornoj jedinici pobjeda s velikom „gol razlikom“ otišla HDZ-u, a zastupnike u Saboru iz ove izborne jedinice dati će još samo Narodna koalicija i Most. Takvi rezultati kao da su preslikani s kaštelanskih birališta, s tom razlikom da su u Kaštelima HDZ i Most dobili i poneki postotak više, a Narodna koalicija manje nego u cijeloj izbornoj jedinici.

Opširnije...

KAŠTELANI VJERNI HDZ-U
Nakon što su obrađena sva biračka mjesta poznati su neslužbeni rezultati izvanrednih parlamentarnih izbora, HDZ osvaja 61 mandat, Narodna koalicija 54, Most 13, Živi zid 8, IDS 3, Bandić 2, HDSSB 1 i Glasnović 1saborski mandat.

Opširnije...

IZBORNA ŠUTNJA U PONOĆ
Hrvatski građani će u nedjelju, 11. rujna, još jednom izaći na biračka mjesta i dati glas nekoj od lista i kandidata za koje žele da u narednom mandatu budu saborski zastupnici, te u skladu s rezultatima izbora sastave novu Vladu.

Opširnije...

PORUKE BIRAČIMA
Tri dana prije nadolazećih parlamentarnih izbora, građanima Kaštela obratili su se Mario Serajlić, u ime Saveza za Kaštela i Branko Radačić u ime HSLS-a Splitsko – dalmatinske županije te  im uputili predizborne poruke.

Opširnije...

PREDIZBORNI POSJET KAŠTELIMA
Predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak te nositeljica liste ove stranke u 9. Izbornoj jedinici, Natalija Rajčić, ove su srijede stigle u predizborni posjet Kaštelima, gdje su im domaćini bili Igor Skoko i Magdalena Kuzmić, dvoje Kaštelana, članovi stranke i kandidati za ulazak u Sabor na predstojećim izborima.

Opširnije...

PREDIZBORNI SKUP ZA 9. IZBORNU JEDINICU
- Uvjeren sam da ćemo u nedjelju izaći kao pobjednici, ali preduvjet je da mi vjerujemo u sebe. Moramo biti svjesni da smo mi, građani Hrvatske, oni koji mijenjaju hrvatsku stvarnost, nisu to ni Amerika, ni Njemačka, ni Slovenija, ni Srbija, mi sami odlučujemo mijenjamo li sebe ili ne mijenjamo – kazao je u utorak navečer ministar vanjskih poslova Miro Kovač, na predizbornom skupu HDZ-a u Kaštel Sućurcu.

Opširnije...

KANDIDATI U 9. IZBORNOJ JEDINICI
Hrvatska demokratska zajednica ovog će utorka, 6. rujna, s početkom u 19.30 sati, u kinu Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu predstaviti svoj program i pojedine kandidate s liste za 9. Izbornu jedinicu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Opširnije...

KANDIDATI NARODNE KOALICIJE U KAŠTELIMA
- Ružan eksperiment kojem smo proteklih mjeseci bili svjedoci, pokazao je kako je Hrvatsku potrebno vratiti na siguran smjer i zato u slijedeću nedjelju izađite na izbore i dajte glas Narodnoj koaliciji koja će Hrvatsku vratiti na pravi put – poručio je ove subote Ranko Ostojić na predstavljanju kandidata liste Narodne koalicije za 9. Izbornu jedinicu, koja se održala u Kaštel Kambelovcu.

Opširnije...

ZA 9. IZBORNU JEDINICU
Ove subote, 3. rujna, s početkom u 19 sati, u hotelu Baletna škola u Kaštel Kambelovcu, održat će se predstavljanje programa i kandidata Narodne koalicije za 9. Izbornu jedinicu.

Opširnije...

KOALICIJA `JEDINA OPCIJA` MEĐU KAŠTELANIMA
- Živi zid i koalicija „Jedina opcija“ neće nakon izbora ulaziti u nikakve koalicije, jer nemamo što raditi s ovim, da ih tako nazovem, štetočinskim strankama. Ostajemo s našim stavovima od prije, jer nije moguće suradnjom s njima nešto promijeniti. Ono što kažemo sada toga ćemo se i držati i nećemo izdati svoje birače – kazao je čelnik Živog zida, Ivan Sinčić, tijekom svog posjeta Kaštelima.

Opširnije...

PREDIZBORNI SUSRET S GRAĐANIMA
Pripreme za parlamentarne izbore i predizborne kampanje, nakon MOST-a i Koalicije za premijera, u Kaštela dovode i čelnike Živog zida, koji će se s Kaštelanima družiti ovog utorka, u 18 sati, na rivi u Kaštel Starom.

Opširnije...

JOŠ MANJE OD DVA TJEDNA
Šanse za veliku koaliciju su veće nego što se sada čini. Ako hoćeš imati normalnu državu, moraš stati na kraj ucjenjivanju malih aktera, smatra  dr. Nenad Zakošek. Dvije velike stranke  slično razmišljaju o mnogim problemima, kaže dr. Ivan Rimac.

Opširnije...

PREDIZBORNA KAMPANJA KOALICIJE ZA PREMIJERA
Prva sjednica Vlade, kojoj ću ja biti premijer nakon ovih izbora, održat će se u Vukovaru, najavio je na predstavljanju kandidata liste “Koalicija za premijera” za 9. Izbornu jedinicu u kaštelanskoj Gradskoj vijećnici, kandidat ove koalicije za premijera, Milan Bandić.

Opširnije...

PREDIZBORNA KAMPANJA
U sklopu predizborne kampanje, u subotu, 27. kolovoza, u 17.40 sati u Gradskoj vijećnici Kaštela u Kaštel Sućurcu, bit će upriličeno druženje Milana Bandića s građanima.

Opširnije...

BULJ I SURADNICI U KAŠTELANSKIM STAKLENICIMA
Nositelj liste MOST-a u 9. Izbornoj jedinici, Miro Bulj sa suradnicima i kandidatima na listi iz Kaštela i Trogira, danas je posjetio Kaštelanske staklenike, tvrtku koja je u stečaju i godinu dana bez ikakve proizvodnje.

Opširnije...

UPOZNALI GA S PROBLEMIMA GRADA
Čelnik MOST-a Božo Petrov sa suradnicima, u sklopu predizborne kampanje, boravio je u kratkom posjetu Kaštelima gdje se susreo s kandidatima iz Kaštela i Trogira, koji se nalaze na listi MOST-a u 9. Izbornoj jedinici te Josipom Berketom, čija je nezavisna lista dala potporu MOST-u na predstojećim izborima.

Opširnije...

POLITIKA & KRIMINAL
RTL objavljuje rezultate predizbornog istraživanja koje za njih radi agencija Promocija plus. Večeras su obradili IX. jedinicu koja obuhvaća cijelu Liku i dio Dalmacije. HDZ, očekivano, ovdje stoji jako dobro. Istraživanje predviđa izlaznost 60 posto.

Opširnije...

REGISTAR BIRAČA
Uvid u registar birača, obrasci zahtjeva, kontakt podaci nadležnih ureda državne uprave u županijama te detaljnije informacije dostupne su na internetskoj stranici Ministarstva uprave www.uprava.gov.hr

Opširnije...

U SRIJEDU U KAŠTELA DOLAZI I BOŽO PETROV
Milija Baldić – Lukšić i Ivan Rančić, kandidati iz Kaštela na listi MOST-a u 9. Izbornoj jedinici, kao i Gordana Cvitanović iz Trogira, danas su se na brcu u Kaštel Starom družili s građanima te odgovarali na pitanja novinara.

Opširnije...