hren

PREDIZBORNI GOVORI NA SKUPU HSP-A
„Ni pod Beč, ni pod Budimpeštu, nego za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Ni pod Beograd, ni pod Bruxelles, nego za slobodnu i samostalnu Hrvatsku“, slogan je koji je u nedjelju navečer dominirao binom u kinu Sv. Juraj, na predizbornom skupu Hrvatske stranke prava za 9. izbornu jedinicu.

Domaćin skupa, predsjednik kaštelanskog HSP-a Ante Komljen, u kratkom je govoru pozdravio sve prisutne, a posebno najstarije članove stranke te članove i vodstva Hvidre i braniteljskih udruga te predstavio nositelja liste, umirovljenog pukovnika Mirka Ćondića i kandidata Stipu Perana, umirovljenog časnika specijalne policije, te posebne goste među kojima su bili i predsjednik županijskog HSP-a Ivan Protrka te prvi čovjek Izbornog stožera HSP-a za 9. izbornu jedinicu Ivica Zorica.

- Zašto sam na listi HSP-a? Zato što je to lista domoljuba, branitelja i časnih Hrvata, koji ne kradu i ne izručuju hrvatske generale. Hrvatska je ponižena i opljačkana, Domovinski rat postao je oružani sukob, a branitelji i generali ratni zločinci, dok u isto vrijeme oni drugi postaju ministri u vlasti. Mnogi očekuju da ja i moji suborci ostanemo po strani, ali to nam ne dopušta hrvatsko srce i ljubav prema domovini i Hrvatima. Ovo je danas teška politička borba u kojoj je HSP sam protiv svih, protiv kukuriku-kukulele, protiv HDZ-a, HSLS-a, IDS-a i drugih stranaka i plagijata, ali i protiv medija koji nas uporno bojkotiraju – kazao je u svom obraćanju Stipe Peran, navodeći da HSP-ovce mnogi ne vole jer u svojim redovima nemaju drugove iz kumrovačke škole.

Peran je iskazao i nezadovoljstvo namjerama da Hrvatska uđe u EU, naglasivši da su Hrvati domovinu u prošlosti branili od tuđinaca, a danas je neki svojevoljno daju u ruke tuđincima.

HSP sam protiv svih

- Ne želim, nisam i neću nikada izreći lažna obećanja, jer vrijednosti za koje se borimo, čovjek, obitelj, vjera i nezavisna država su svetinje i pred tim svetinjama lažna se obećanja ne iznose – kazao je na početku svog govora Mirko Čondić, koji se na poseban način osvrnuo na sve što se poslijednjih godina događalo u državi.

- Razni kockari za crvenim stolom države prokockali su živote i nevinu hrvatsku krv, za bijelim stolom prokockali su naše oranice, banke, Inu, brodogradilišta, telekomunikacije i sve materijalne vrijednosti, a za plavim stolom prokockali su naš Jadran. Zato odavde poručujem, ne dajte sebe plavim, crvenim, žutim i drugim kockarima za njihove kockarske planove - poručio je Čondić uz konstataciju da je Hrvat žilav i da ne strahuje za njegov opstanak, ali se boji njegovog bijesa.

- HSP kao najstarija i jedina pravaška stranka u Hrvata, osnovana na temeljima prava, poštenja i morala, kršćanskog odgoja i ljubavi prema domovini, nasuprot sebe ima mnoge. To su plavi „čuvari Hrvatske“ koji osam godina daju potporu političkom krilu pobunjenih Srba SDSS-u, izručitelji najvećih sinova hrvatskog naroda, koji danas peru ruke poput Pilata. Tu su i crveni kukurikavci, sljedbenici zloglasne komunističke partije, koji Hrvatsku nisu htjeli ni 91., a danas bi njome trgovali kao i prije deset godina. HSP se razlikuje i od žutih liberala, koji zagovaraju obitelji s dva oca, a bez majke, a razlikuje se i od loših kišobrana koji se raspadnu ili ostanu na dvije žice. Razlikujemo se i od plagijatora pravaškog identiteta, saobraćajaca te teologa koji nikada nije uzeo pušku u ruke, a zbog čira na želucu ostvario ratni invaliditet.
HSP će se i dalje boriti za samostalnost i suverenitet, bez stranih vladara i bankarskih gangstera, borimo se protiv Šeksovih glagola i optužnica iz Haaga i Beograda, za demografsku obnovu Hrvatske, a ne državu azilanata te za gospodarski razvoj jer su Hrvati stoljećima bili vrijedan i radišan narod, koji zna upravljati svojim dobrima, iako nas mnogi žele prikazati u drugačijem svjetlu – zaključio je Čondić i napomenuo da se HSP zalaže za 3. entitet hrvatskog naroda, jer svi Hrvati na svijetu su Hrvati.


KOMENTARI: