hren

SLOVENSKI KUHAR NA NATJECANJU U KAŠTELIMA
Poznati slovenski kuhar, kojeg često nazivaju „posljednjim Titovim batlerom“ Jože Oseli i ove će godine predsjedati žirijem Prvenstva svita u pripremaju jela od sipe i boba, koje se održava u Kaštelima, a uoči ovog natjecanja, u petak navečer, predstavio je gostima svoju knjigu  „Moja življenska preizkušnja“ ili prevedeno na hrvatski „Moje životno iskustvo“.

Opširnije...

Danas je u Đardinu u Kaštel Novom, posebno uređenim za ovu prigodu te s postavljenim cvjetnim instalacijama, prigodno obilježen jubilarni 20. Kaštelanski praznik cvijeća na temu Kaštelanski perivoji . Predstavljena je i brošura o Prazniku cvijeća i mozaično dokumentarni film posvećen počecima i razvoju svih ovih aktivnosti u Kaštelima. Ujedno je, u suradnji s Gradskom knjižnicom Kaštela, predstavljen početak dvaju novih zajedničkih projekata Kućica za knjige i Đardin čitanja.

Opširnije...

Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba koje se i ove godine održava u sklopu kaštelanskog Kreativnog proljeće, održat će se u subotu, 15. svibnja u prostorima Marine Kaštela, kod restorana Spinaker.

Opširnije...

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prometnih  prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a  činjenjem kojih se događaju  prometne  nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također  usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 591 obrađenog testa danas je 71 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 19, Imotskog 1, Kaštela 8, Makarske 3, Omiša 6, Sinja 4, Solina 5, Trilja 1, Trogira 4, Vrgorca 2, Hrvaca 1, Jelse 3, Lovreća 1, Marine 1, Muća 4, Okruga 1, Podstrane 1, Prgometa 2, Šestanovca 1, Zagvozda 1 i Zmijavaca 2 osobe.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214. Među njima su 1 752 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 207 pacijenata.

Opširnije...

Sunca će za vikend biti - vrlo malo.
Dolaskom promjenjivijeg vremena stigle su i niže temperature zraka. Podsjetimo, još u utorak temperature su u dijelovima Dalmacije dosezale ljetnih 30 Celzijevih stupnjeva, a jučer je dovoljno zahladilo da u najvišim planinama padne kasnoproljetni snijeg.

Opširnije...

PO JEDNA U SVAKOM OD SEDAM KAŠTELA
Kao što je najavljivano prije nekoliko mjeseci, u Kaštelima su ovih dana postavljene pametne klupe, na sedam lokacija u svih sedam kaštelanskih mjesta, a za to je Grad Kaštela ukupno izdvojio 50 tisuća kuna.

Opširnije...

PROJEKT UDRUGE SLIJEPIH
Kako bi olakšali sudjelovanje na lokalnim izborima slijepim i slabovidnim osobama, za koje nije moguće prilagoditi glasačke listiće, Županijska udruga slijepih Split je, temeljem geografskog područja svog djelokruga, odlučila informirati svoje članove o ponuđenim kandidacijskim listama za Županijsku skupštinu te o kandidatima za župana, Zahvaljujući županijskom izbornom povjerenstvu, Udruga je dobila primjerke glasačkih listića te izradila audio snimke na kojima se u zvučnom formatu mogu čuti pravovaljane kandidacijske liste.

Opširnije...

DAŠAK PROŠLOSTI
Novi detalj na staroj obiteljskoj kući na brcu u Kaštel Starom, ovih dana privlači pažnju prolaznika. Naime, pročelje kuće dobilo je kameni sat, po uzoru na sat koji se na tom mjestu nalazio do polovice 20. stoljeća.

Opširnije...

PRIJAVITI SE MOŽETE ZA SLJEDEĆI MODUL
U tijeku je drugi modul besplatnih edukacija za umirovljenike gdje će jedan od njih nakon završenih radionica dobiti i radno mjesto na pola radnog vremena kao turistički vodič tijekom sezone. Sljedeće dvije radionice su na rasporedu 15. i 22. svibnja u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću i još uvijek se zainteresirani umirovljenici mogu prijaviti u udrugu Sveti Jeronim na telefon 021/495 961 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Opširnije...

Povodom dovršetka procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske ove je srijede organizirao svečanu dodjelu ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Među potpisnicima ugovora bili su i predstavnici udruge Futura iz Kaštel Starog za projekt „RoboFutura“.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 642 obrađena testa danas su 52 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 22, Kaštela 4, Makarske 1, Omiša 2, Sinja 4, Solina 2, Trogira 1, Baške Vode 1, Jelse 2, Klisa 1, Marine 3, Otoka 1, Podbablja 1, Prološca 1, Runovića 1, Segeta 1, Sutivana 2, Šolte 1 i Zmijavaca  1 osoba.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1064 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7866. Među njima je 1 837 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 202 pacijenta.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Lukšića; Sibovica (parni brojevi od broja 32 i neparni brojevi od broja 15), Put sv. Ante Padovanskog i don Petra Katunarića (brojevi 42 i 44) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 14.05. (petak) u vremenu od 8 do 17 sati.

Opširnije...

Za projekt pod nazivom „Širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi – Grad Kaštela“, koji je u 100 posto iznosu sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, prema odluci Ministarstva rada i socijalne politike, Grad Kaštela dobio je dva milijuna kuna, a provodit će ga tijekom dvije godine zajedno s udrugom Sveti Jeronim, koja je partner u projektu, novosti su pristigle iz kaštelanske Gradske uprave.

Opširnije...

Izvođač radova dobio je suglasnost za uspostavljanje privremene regulacije prometa za vrijeme izvođenja radova na izgradnji dijela kanalizacijske i vodoopskrbne mreže te sanacije postojeće oborinske kanalizacije u Ulici dr. Franje Tuđmana od br. 832 do br. 850 u Kaštel Starom i to od ponedjeljka 17. Svibnja, javlja Grad Kaštela.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 760 obrađenih testova danas je 90 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 34, Imotskog 1, Kaštela 10, Komiže 1, Makarske 2, Omiša 4, Sinja 8, Solina 3, Trogira 2, Vrgorca 2, Baške Vode 1, Dicma 1, Jelse 1, Klisa 3,  Lovreća 1, Marine 1, Muća 6, Okruga 1, Otoka 1, Podstrane 1,  Postira 1, Pučišća 1, Segeta 1, Tučepa 1 i Zagvozda  2 osobe.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježen je 1471 novih slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8117. Među njima je 1 892 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 215 pacijenata.

Opširnije...

Nakon godinu dana brojnih radova koji su planirani na izgradnji nove komunalne lučice u Kaštel Starom, koja je već sada poprimila izgled zavidnog projekta koji se prostire na devet i pol tisuća metara četvornih obalnog pojasa, do početka srpnja planirano je djelomično uređenje šetnice. Time će građani obalni dio moći koristiti sve do sredine rujna i to isključivo zbog turističke sezone.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij