hren

Prepune plaže kupača koji uživaju u ljetnim radostima slika su koju ovu godinu krase kaštelanske plaže u srcu sezone. Da će i dalje moći bezbrižno uživati u kupanju, posebno na svih jedanaest službenih plaža, pokazuje zadnje ispitivanje kakvoće mora koje je na svim mjestima dobilo ocjenu izvrsno, objavilo je na svojim stranicama Ministarstvo zaštite okoliša.

Opširnije...

Prema obavijesti iz splitske policije, samo u subotu, 31. srpnja biti će omogućeno uručenje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica u vremenu od 7.30 do 14 sati.

Opširnije...

U četvrtak u poslijepodnevnim satima izbio je požar u plasteniku cvijeća u Kaštel Štafiliću iznad magistrale. Brzom intervencijom vatrogasaca, požar je lokaliziran nakon pola sata te u potpunosti ugašen u 16.40 sati. U gašenju je sudjelovalo 12 vatrogasaca sa tri vozila iz DVD-a Kaštela i JVP-a Trogir.

Opširnije...

Tradicionalni godišnji koncert KUD-a Ante Zaninović „Ispod balature“ održat će se ovog  petka, 30. srpnja na brcu  u Kaštel Kambelovcu, a početak ovog jubilarnog dvadesetog godišnjeg koncerta je u 21 sat.

Opširnije...

NA IZLAZAK IZ ZRAČNE LUKE ČEKA SE VIŠE OD SAT VREMENA
Zbog srpanjske smjene gostiju i prije samoga vikenda u zračnoj luci Split u četvrtak tijekom poslijepodneva stvarale su se ogromne gužve, veliki broj putnika stigao je danas u zračnu luku. Na policijsku kontrolu čekalo se u ogromnim redovima zbog velikog broja putnika. Da je danas iza 14 sati u zračnoj luci bila „ludnica“, pokazuju slike čitatelja koji je i sam bio putnik čekajući svoj red satima.

Opširnije...

I sad vi meni recite, kako ostat ravnodušan na činjenicu da je Kinezima tribalo skoro manje vrimena za izgradit ovoliki most, nego Strabagu za 200 metri vodovoda i kanalizacije u mojoj bidnoj štradi?!

Opširnije...

RADIONICE ZA DJECU
S obzirom da postoji veliki interes za kreativnim i edukativnim sadržajima za djecu preko ljeta, Kaštelansko kazalište organizira za djecu školskog uzrasta ciklus radionica „Kreativni kolovoz“ koje počinju prvi petak u kolovozu.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog; Ljudevita Gaja, Dinarska i Mosećka da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 30.07.2021. (petak) u vremenu od 7 do 17 sati.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 918 obrađenih testova danas je 38 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 13, Hvara 1, Kaštela 6, Omiša 1, Sinja 1,  Solina 3, Supetra 1, Trogira 2,  Baške Vode 1, Dicma 1, Dugog Rata 2, Hrvaca 1, Marine 1, Podbablja 1, Podstrane 2 i Prološca 1 osoba.  Od ukupnog broja novooboljelih 21 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 188 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1076. Među njima je 149 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata.

Opširnije...

Dalmatinski vatrogasci, osim što pokazuju humanost gaseći požare te spašavajući živote i imovinu, pokazuju je i sudjeujući u brojnim akcijama, organiziranima za pomoć potrebitima. Tako su ovih dana mnogi od njih sudjelovali i u humanitarnoj utrci za odjel neonatologije splitske bolnice.

Opširnije...

U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta u četvrtak, 29. srpnja je na rasporedu koncert klasične glazbe, odnosno glazbena večer s Duom Diviant. U kaštelu Rušinac u Kaštel Lukšiću u 21 sat nastupit će Ivana Bandalo na klarinetu i Antonija Škorput Slišković na gitari.

OBJAVLJEN KRATKI FILM O HODOČAŠĆU
Brojni Kaštelani, tjedan prije blagdana Velike Gospe krenut će na hodočašće Gospi Sinjskoj, gdje se već dugi niz godina pridružuju mnogim hodočasnicima polazeći iz Solina za Sinj. Ovu godinu na hodočašće se kreće u subotu, 7. kolovoza najavili su organizatori, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije te su najavili program hodočašća.

Opširnije...

I dok se „veliki“ vatrogasci ovih dana bore s požarima duž jadranske obale, vatrogasni podmladak sa splitskog područja  marljivo vježba za neke buduće potrebe, ali i sudjeluje u natjecanjima. Jedno od natjecanja ovih je dana održano na Čiovu, gdje je DVD Slatine organiziralo 2. Kup Slatina za podmladak, a na njemu su sudjelovali i predstavnici dva kaštelanska dobrovoljna vatrogasna društva.

Opširnije...

Portal gradonačelnik.hr ovih je dana objavio podatke Državnog zavoda za statistiku, a koji se odnose na broj rođene djece i prirodni prirast u pojedinim gradovima, općinama i županijama. Prema tim podacima, Kaštela po broju novorođenih te odnosu rođenih i umrlih i dalje visoko kotiraju.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Gomilice; Put Kozjaka, Žuvančeva i Mejaši da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodomdana 29.07.2021. (četvrtak) u vremenu od 7 do 17 sati.

Opširnije...

Danas, 28. srpnja, od 16 do 20 sati na području Policijske uprave splitsko dalmatinske provoditi će se ciljana preventivno-represivna akcija „Sigurnosni pojas/zaštitna kaciga“.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 198 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1042. Među njima su 143 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1050 obrađenih testova danas je 45 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to Splita 17, Kaštela 4, Komiže 1, Makarske 1, Omiša 2, Sinja 2, Solina 3, Trilja 1, Trogira 3, Dicma 3, Dugog Rata 1, Otoka 1, Podstrane 4, Runovića 1 i Segeta 1 osoba. Od ukupnog broja novooboljelih 28 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

Iz Ciana Split obavještavaju o izvođenju radova adulticidne dezinsekcije komaraca na području Kaštela u srijedu, 28. srpnja. Dezinsekcija će se izvoditi prizemnom ULV metodom noćas nakon ponoći.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij