Kažnjavati uzurpaciju potoka

Alarmantnu situaciju koju su obilježila zagađenja mora valjalo je očekivati jer se na sanaciji postojećih odvodnih cijevi godinama ne poduzima ništa. Pražnjenje septičkih jama u potoke postala je "normalna radnja", a tijekom kišnih dana njima teku fekalije — istaknula je obraćanju medijima predsjednica Gradske organizacije Hrvatskog bloka Ana Vareško.

Gradska vlast nije poduzela ništa, na što ukazuju i daljnji ispusti, smrad u zraku, posebno u noćnim satima. U Hrvatskom bloku predlažu kako bi se u suradnji s Hrvatskim vodama hitno morala obaviti sanacija potoka, a prema njihovu mišljenju uzurpacija i onečišćenja morala bi se kažnjavati na najgori mogući način. S druge strane, kako je istaknuto, stanovnicima stižu uplatnice za komunalnu naknadu i slijevne vode, a čelnicima u HB-u logičnije bi bilo da su to uplatnice za pražnjenje septičkih jama jer bi se na takav način spriječile nezakonite radnje i sačuvalo naše najveće bogatstvo, a to je more.

Brojna zagađenja utjecat će na kaštelanski turizam, a budući da sam turistički djelatnik — ističe Vareško — svjedok sam svakodnevnih negodovanja turista. U HB-u kažu kako najljepši zaljev sa stoljetnom turističkom tradicijom doživljava propast, zbog čega su glavni krivci nesposobne gradske vlasti.

Istaknut je i problem besplatnih udžbenika za djecu grada Kaštela koja će ove godine troškove za to snositi sama.

Izvor: Slobodna Dalmacija


 

 
 


 Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl