hren

Dio Raduna pored željezničke pruge, dobiva novo ruho Naime, proteklih dana započeli su radovi na izgradnji autobusnog ugibališta s autobusnom nadstrešnicom, 12 parkirališnih mjesta za automobile i dva parkirališna mjesta za autobuse. Uz nogostup će se postaviti metalna ograda radi sigurnosti pješaka. Napravljena su tri temelja za postavljanje javne rasvjete i ostavljen je prostor za sadnju nekoliko stablašica.  U cijeloj dužini nogostupa obaviti će se rekonstrukcija ceste. Vrijednost radova je 200 tisuća kuna, javlja Grad Kaštela.

Osim toga, nedavno su naručene i montirane četiri autobusne nadstrešnice s klupom nad betonskom podlogom u Zagorskom putu i na Putu Malačke u Kaštel Starom, a za investiciju je izdvojeno više od 100 tisuća kuna.

U tijeku su radovi i u dijelu Kaštel Sućurca. U Ulici dr. Ante Starčevića radi se obostrani nogostup dužine 130 metara. Napravljen je potporni zid dužine 12 metara i prostor dužine 70 metara za sadnju zelenila. Na dužini od 70 metara obavlja se rekonstrukcija ceste, nakon koje slijedi asfaltiranje. Vrijednost radova iznosi 170 tisuća kuna kuna.

- Ovo je samo jedan dio investicija koje su predviđene do kraja godine. Za građenje komunalne infrastrukture iz proračuna Grada Kaštela izdvojeno je 25 milijuna kuna, dok će za održavanje komunalne infrastrukture do kraja 2021. biti utrošeno gotovo 33 milijuna kuna – istaknuo je gradonačelnik Denis Ivanović.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij