hren

ZBOG RADOVA MNOGI ZABORAVILI DA POSTOJI RASPORED SAKUPLJANJA OTPAD
Kako se starih navika, posebice onih loših, teško riješiti, najbolje pokazuje ovaj primjer s jedne od kaštelanskih ulica.

Iako se činilo da smo se slanjem kontejnera u povijest i podjelom kanti za mješani otpad svim kućanstvima, barem donekle odvikli ostavljanja vrećica sa smećem gdje god i kad god nam se to prohtije, radovi na postavljanju kanalizacijskog sustava nekim su našim sugrađanima idealno poslužili da se smeća rješavaju kad im padne napamet.

U ulicama u kojima su radovi u tijeku, a takvih je velik broj, pa je pristup i uobičajeno pražnjenje kanti djelatnicima tvrtke „Zeleno i modro“ onemogućen, već bi građani miješani otpad, papir i plastiku trebali odlagati u za to podjeljenim vrećama na pristupačnom mjestu u dane kad je po rasporedu i predviđeno sakupljanje smeća, sada se svakodnevno mogu vidjeti ovakvi prizori.

Premda je po rasporedu sakupljanje otpada u ovoj ulici tek u ponedjeljak, ovako je izgledala ovog subotnjeg jutra. Hrpa smeća do tada će se naravno utrosručiti, kao što je bio slučaj i prošlog, ali i vikendima prije. Tada se ovom dijelu ulice,da stvar bude još i gora, nije moglo ni pristupiti nekoliko dana,  jer je bila raskopana, a bageri parkirani posred nje.

Logično je stoga bilo zaključiti kako je i smeće nemoguće pokupiti s tog mjesta već ga je potrebno odnijeti na glavnu cestu, no nekima je bilo teško napraviti još dvadesetak koraka i vreće ostaviti na mjestu s kojeg ga komunalci mogu pokupiti bez problema, pa je slika na sam Uskrs bila i daleko gora.

Ali činjenica što samo dodatno otežavaju posao radnicima, koji se snalaze kako umiju da puste vreće sa smećem pokupe i odnesu do kamiona, očito nije ono čime se pojedini naši sugrađani zamaraju. Lakše je komentirati kako nam je grad „šporak“, ne valja ovo i ono, a malo toga sami radimo kako bi stvari pomaknuli na bolje. To je valjda tuđi posao, a ne briga i trud svih nas...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij