hren

Dio građana ovih dana iskazuje nezadovoljstvo činjenicom da brodovi nastradali u nedavnom požaru u kaštelanskoj marini  još nisu uklonjeni iz mora uz plažu Kamp u Kaštel Gomilici, a iako je njihovo nezadovoljstvo zbog stanja i izgleda plaže opravdano, nadležni rade sve što je moguće da se to stanje uskoro promijeni.

Naime, prošlog tjedna započelo se s izvlačenjem podrtina iz područja marine te su do sada uklonjeni ostaci dva broda, a izvlačenje trećeg očekuje se u utorak ujutro.
Pripreme za uklanjanje ostataka dva broda s plaže trajale su nekoliko dana, a današnji pokušaj izvlačenja nije uspio te će se iznaći drugo rješenje kako bi se uništeni brodovi uklonili.

- Izvlačenje većeg broja brodova nije niti malo jednostavan posao, koliko god se pripremate, angažiraju se ljudi i tehnika, zbog zahtjevnosti cijelog posla skoro uvijek dođe do nekih komplikacija pa se cijeli postupak, koji mora biti obavljen prema svim zakonskim odredbama,  tako ponešto oduži. Jutros smo pokušali, uz pomoć velike autodizalice ukloniti podrtine s plaže, no nije bilo moguće to izrealizirati i u što skorijem vremenu moramo iznaći drugo rješenje. Nastojimo da ovaj zadatak obavimo što prije i na adekvatni način, kako bi život na ovoj plaži mogao biti nastavljen – kazala nam je direktorica Marine Kaštela Ivona Smoljić.

Osim ostataka brodova u moru, problem je i otpad nastao u požaru koji su morske struje nanijele na samu plažu. Plaža je sada dijelom crne boje, a smrad „paljevine“ širi se uokolo.

- Djelatnici Vlastitog komunalnog pogona su spremni prionuti čišćenju plaže čim se olupine brodova uklone – potvrdio nam je kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, a upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj kazao nam je kako će se, osim čišćenja plaže, šljunak na istoj i obnoviti, no kako su obojica naglasila, sve ovisi o izvlačenju brodova, a nadaju se da će to biti u tijeku narednih nekoliko dana.

 

Foto: L.I.

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij