parking aerodrom

Nakon gotovo tri godine od kad je priveden kraju projekt proširenja putničkog terminala Zračne luke Split u sklopu kojeg je napravljen i novi južni parking za automobile, tek početkom ove godine krenulo se s naplatom parkiranja.

Riječ je o parkingu kapaciteta 900 vozila na kojem se nalazi i 49 parking pozicija za autobuse. Smješten je s južne strane glavne zgrade koji je sa zračnom lukom povezan natkrivenim pješačkim mostom.

- Naplata parkinga je krenula od 1. siječnja ove godine. Cijene su fer i korektne, jer nama to nije core business. Naš core business je zračni promet i to je jedna logistička usluga koju želimo osigurati putnicima – kazao je u kratkom razgovoru pomoćnik direktora Zračne luke Split Pero Bilas.

Cijena usluge parkirališta prvih 15 minuta je besplatna, do sat vremena plaća se 10 kuna, dva sata parkinga je 20 kuna i svaki sljedeći sat je dvije kune više. Mjesečni parking je 900 kuna po vozilu, dok je godišnja pretplata 8 200 kuna. Cijena parkinga za autobuse je 40 kuna, te je svaki sljedeći sat dodatnih 40 kuna. Izgubljena parking kartica će vas koštati 500 kuna.

Dodajmo, kako i dalje postoji mogućnost parkiranja i na sjevernom parkingu koji se nalazi na istočnoj strani Zračne luke. Prvih 15 minuta je besplatno, sat vremena parkinga je 20 kuna i svaki sljedeći sat se plaća po 20 kuna. Za autobuse je cijena kao i na južnom parkingu, sat je 40 kuna, i svaki sljedeći sat po 40 kuna.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno