Samo lista Fabjana Danila jača od HDZ-a

Održane nedjeljne izbore za vijeća devet mjesnih odbora obilježio je iznimno slab odaziv birača što govori podatak kako je na birališta izišlo samo 14 posto od ukupnog biračkog tijela s pravom glasa.


U osam od devet MO-a vlast će u idućem četverogodišnjem mandatu obnašati HDZ, osim u Kaštel Novom gdje je očekivana bila pobjeda Nezavisne liste Fabjana Danila, donedavnog HDZ-ovca.

Tako će u MO-u u Kaštel Sućurcu od devet članova vijeća HDZ-u pripasti pet, NL-u Ivana Kovača tri, te koaliciji SDP-HNS jedan član.

U Kaštel Gomilici i Kaštel Kambelovcu povjerenje birača dobili su HDZ i koalicija SDP-HNS. HDZ-u je u Kaštel Gomilici pripalo pet mandata, a u Kaštel Kambelovcu šest, dok je koalicija SDP-HNS u Gomilici dobila dva, a u Kambelovcu jedan mandat.

Na području Kaštel Lukšića HDZ dobiva pet mandata, HSP jedan, te SDP-HNS isto tako jedan, dok je u Kaštel Starom HDZ-u pripalo pet, koaliciji HSLS-HSS-HB jedan, te koaliciji SDP-HNS jedan mandat.

Nezavisna lista Fabjana Danila jedina je na području grada srušila HDZ, u sljedeće četiri godine imat će četiri mandata, a HDZ tri.

U Kaštel Štafiliću HDZ dobiva pet, HSLS-HSS-HB te SDP-HNS po jedan vijećnički mandat, dok je na području MO-a Rudine HDZ-u pripalo pet, HSLS-HSS-HB jedan i HSP-u jedan vijećnički mandat. Svih sedam članova Vijeća MO-a Radun osvojio je HDZ.

U odnosu na prije četiri godine koalicija SDP-HNS ima 75 posto više mandata, HSP je isto tako napredovao U odnosu na prijašnje izbore, a HDZ je s prošlogodišnjih 85 posto pao na 75 posto od ukupnoga biračkog tijela.

Izvor: Slobodna Dalmacija, Jakov Žarko

 

Sa službene stranice grada - Kastela.hr

U nedjelju, 03. rujna 2006. održani su izbori za Vijeća mjesnih odbora Grada Kaštela. Od ukupno 31.759 upisanih birača u biračke popise na izbore se odazvalo 4.538 birača ili 14.29%. U 8 od 9 mjesnih odbora pobjedu je osvojio HDZ dok je u Kaštel Novom pobjedu ostvarila Nezavisna lista za Kaštel Novi Fabjana Danila.

  Rezultati izbora i popis izabranih kandidata
  Detaljna obrada izbornih rezultata


 

 
 


 Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl