hren

SVJETSKI meteoservis AccuWeather objavio je svoju veliku sezonsku prognozu za ljeto u Europi.
Meteorološko ljeto počinje 1. lipnja, ali ljetni solsticij, koji će označiti početak astronomskog ljeta, događa se 20. lipnja.

Opširnije...

Italija će u nedjelju ukinuti obveznu karantenu za putnike iz Europske unije, Velike Britanije i Izraela koji pokažu negativan test na koronavirus, objavila je u petak vlada dok nastoji potaknuti ljetni turizam.
Putnici koji su ulazili u Italiju iz navedenih zemalja do sada su morali ići u karantenu na pet dana i testirati se prije dolaska te po završetku izolacije.

Opširnije...

Danas je u Splitu održana završna konferencija o unaprjeđenju sustava dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija KBC-a Split. Riječ je o projektu vrijednom 68 milijuna kuna.

Opširnije...

Potrošačke cijene u travnju u Hrvatskoj su porasle 2,1 posto na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u petak, što je najviša stopa inflacije još od kolovoza 2018. godine.

Opširnije...

Digitalna platforma za najam smještaja Airbnb izvijestila je da prvo tromjesečje zaključila s većim gubitkom, ali prihod je premašio pretpandemijsku razinu, a skok rezervacija signalizira pojačanu potražnju za odmorom.
Kompanija je prvo tromjesečje zaključila s neto gubitkom od 1,2 milijardi dolara zbog visokih troškova otplate kredita podignutih u vrijeme pandemije. U istom prošlogodišnjem razdoblju bilježili su neto gubitak od 341 milijun dolara.

Opširnije...

U sklopu reformskih mjera što prate Nacionalni plan oporavka i otpornosti nalazi se i plan unaprjeđenja upravljanja državnom imovinom koji predviđa ubrzanje procesa privatizacije poduzeća u državnom portfelju. U naredne tri godine na bubnju bi se trebalo naći 150 poduzeća, među kojima su i neke atraktivne investicijske mete

Opširnije...

"Za upravljačem kombija bio je Jakoslav Rojnica, bivši politički zatvorenik Golog otoka, koji je u tom logoru proveo tri godine i jedan dan, a u ovom je napadu pretrpio šok..."
Kombi koji je služio za predizbornu promidžbu kandidata Ujedinjene desnice za gradonačelnika Splita Marija Popovića napadnut je u četvrtak poslijepodne, ali, prema informacijama iz policije, nitko nije ozlijeđen.

Opširnije...

Izraelska vojska pojačala je napade na Gazu dok se iz Gaze peti dan zaredom nastavljaju ispaljivati rakete na Izrael. Poginuli i ranjeni broje se u stotinama.
U izraelskim napadima u petak sudjeluju zračne i kopnene snage, priopćeno je iz izraelske vojske.

Opširnije...

Vježba “Astral Knight 21” je vježba integrirane zračne i raketne obrane (IAMD – Integrated Air and Missile Defence) koju provodi Zapovjedništva američkih zračnih snaga za Europu i Afriku (USAFE-AFAFRICA), od 13. do 22. svibnja 2021. godine u zračnom prostoru Talijanske Republike, Republike Slovenije, Crne Gore, Republike Albanije i Republike Hrvatske, točnije prostoru sjevernog i južnog jadranskog akvatorija.

Opširnije...

Iz Ministarstva unutarnjih poslova za N1 su potvrdili da će se "na dan izbora omogućiti ulazak u Republiku Hrvatsku hrvatskim državljanima s pravom glasa na predstojećim izborima bez obzira iz koje države dolaze".

Opširnije...

VLADA je na današnjoj sjednici odbila navode iz oporbenog Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Viliju Berošu u hrvatskom saboru kao neutemeljene i neosnovane te istaknula da nema osnove za izglasavanje nepovjerenja ministru zdravstva.

Opširnije...

Nastavkom prošlogodišnje uspješne suradnje kojom je vlakovima na relaciji Prag – Rijeka – Prag prevezeno više od 60.000 putnika, danas 13. svibnja potpisan je Ugovor o suradnji između RegioJeta i HŽPP-a o uvođenju sezonskih međunarodnih vlakova na relaciji Prag – Zagreb – Rijeka/Split i obrnuto. Do sada je prodano oko 25.000 karata, a prvi vlak krenut će iz Praga 28. svibnja.  

Opširnije...

Većina je potrošača u Hrvatskoj, naime, s konceptom dostave hrane bila najbliže upoznata putem američkih filmova i serija.
Dostavljačima hrane u pandemiji promet je porastao čak 500 posto, a najčešće se naručuju burgeri i pizze, banane, krumpir i jaja, piše u četvrtak Večernji list.

Opširnije...

Snažniji oporavak turističkih dolazaka Europa očekuje tek 2023., dok se u ovoj godini u najboljem slučaju očekuje ostvarenje oko 65 posto dolazaka iz 2019., a u najgorem oko 40 posto, pokazuje najnovije istraživanje Euromonitor Internationala.

Opširnije...

Nema dokaza da alkohol nakon cijepljenja protiv covida utječe na učinkovitost cjepiva, objavila je britanska regulatorna agencija za lijekove (MHRA), koja je reagirala nakon što su na društvenim mrežama zaredali napisi o tomu da je potrebno suzdržati se od alkohola dva tjedna nakon cijepljenja. 

Opširnije...

Generalni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zurab Pololikashvili izjavio je u srijedu da će Hrvatska među prvima primati turiste ovoga ljeta nakon uznapredovale kampanje cijepljenja protiv koronavirusa

Opširnije...

JEDNO od glavnih pitanja nakon izborne noći na zadnjim parlamentarnim izborima 2020. godine bilo je zašto su ankete toliko pogriješile?  

Opširnije...

Joža Manolić u 102. godini je prebolio bolest uzrokovanu koronavirusom.

Opširnije...

'Sekcija Zajednice kulturnog turizma jedno je od deset strukovnih tijela vezanih za turizam koja djeluju pri ŽK Split'

Opširnije...

Mještani Vranjica ogorčeni su nepostupanjem institucija.
Inicijativa 'Mjesto koje hoće živjeti' organizirala je danas prosvjed pred Lučkom kapetanijom u Splitu. Mještani Vranjica već duže upozoravaju na onečišćenje mora u svom akvatoriju, no bez uspjeha. Inspekcije dolaze i odlaze, no napretka nema. 

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij