hren

VAŽNA OBAVIJEST SVIM PLANINARIMA I LJUBTELJIMA PRIRODE
Kako objasniti ludilo koje vlada u osobama koje ne prežu od uništavanja onoga što se godinama gradi kako bi generacijama pružilo utočište  i priliku za kvalitetan i zdrav život, a Kaštelima jedan od najljepših vidikovaca sa prekrasnim pogledom na more i srednjodalmatinsko otočje. Planinarsko sklonište „Orlovo gnijezdo“ potpuno je devastirano te do daljnjeg nije za upotrebu.

Teško je opisati ono što osjećate kad zateknete takav rušilački pohod, toliki bijes prema objektu koji služi za opće dobro. Razbijeni su prozori, vrata, stol i banci su bačeni niz liticu, stakla i smeća ima na sve strane...
Dva stara stabla sa strane skloništa su nasilno iscijepana, a služila su planinarima, ljubiteljima prirode i izletnicima za hladovinu.
Dokle ide ljudska zloća???

Osim „Orlovog gnijezda“ zatekli smo dosta oštećenja i na planinarskoj kući „Pod Koludrom“, priča nam Tome Tadin predsjednik planinarskog društva Ante Bedalov.
Tamo je razbijena vanjska rasvjeta. Betonskim blokovima udaralo se po vratima podruma gdje je katanac razbijen. Slomljeni su nasadi ružmarina ispred kuće, poklopac gustirne je bačen, vanjska stolica i kanta bačene su u gaj itd.

Planinari HPD-a „Ante Bedalov“ tijekom 4. i 5. mjeseca planiraju radne akcije obnove planinarskog skloništa „Orlovo gnijezdo“ i planinarske kuće „Pod Koludrom“, kako kažu, jer ne znaju rušiti, jer znaju samo graditi, surađivati i pomagati jedni druge, jer vole prirodu, ljude i cijene ljudski rad.

-Starije, ali i naše planinarske generacije obvezuju nas da popravimo uništene objekte. Ova nemila djela ćemo, naravno, službeno prijaviti policiji i medijima s ciljem da se odgovorne pojedince pronađe i kazni. Ova objava je ujedno i poziv svim ljudima i institucijama dobre volje da pomognu u renoviranju uništenih objekata. Izgradimo zajedno sretniju budućnost sviju nas!
Zdravi i veseli bili! – poručuju iz HPD Ante Bedalov, a nama preostaje samo da pozovemo vas, naše čitatelje, da bilo koju informaciju o ovom slučaju kao i u posljednje vrijeme učestalim trovanjima životinja na našem području, te informacije o počiniteljima bilo kakve druge devastacije podijelite s nama ili policijom na 192 jer na ovakve slučajeve imamo nultu toleranciju.

 

Foto: HPD Ante Bedalov


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij