mala

Članice udruge likovnih amatera Kaštela Art sinoć su u kuli Top u Kaštel Sućurcu otvorile izložbu radova u sklopu projekta Olimpijada kulture Kaštela 2021. Postavljene su 64 slike, odnosno portreta raznih motiva poznatih i nepoznatih osoba, osoba iz privatnog života slikarica te portreti sakralnih motiva. Izložba se može pogledati do 19. prosinca.

Opširnije...

skatula mala

MALI GLUMCI U KUĆI UMJETNOSTI ARSEN
Članovi Kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula iz Kaštel Kambelovca sa svojom voditeljicom Ljiljanom Garbati subotu su proveli u Šibeniku. Sudjelovali su u dječjem programu Bubamarac, te su se predstavom Ružno pače predstavili najmlađoj šibenskoj publici, ujedno su imali priliku razgledati šibenske tvrđave.

Opširnije...

mala

Ovog je petka u kaštelu Vitturi otvorena izložba “Obilje Sunca” umjetničke zajednice “Kuća Sunca” iz Splita.

Opširnije...

mala

Zanimljivo postavljenom predstavom "Iza vrata" u izvedbi Kaštelanskog kazališta sinoć je obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Dobro ispunjen Kulturni centar u Kaštel Lukšiću, koliko to smije zbog pandemijskih vremena, odgledao je ovu izvedbu koja poručuje da nasilje ne smije biti prešućeno i da nije sramota prijaviti drugog za to. I, treba napomenuti, istaknuto je porukom na kraju izvedbe kako se to odnosi na sva nasilja, ne samo ona nad ženama. 

Opširnije...

crtez mala

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Kaštela organizirala je među ostalim i virtualni likovni natječaj „Najdraži lik iz hrvatske priče/bajke/knjige” koji je bio namijenjen predškolcima i osnovnoškolcima. Na facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela postavljeni su svi pristigli crteži  te su u desetodnevnom glasanju izabrani crteži u dvije kategorije s najviše glasova.

Opširnije...

 karmela

ISTOVREMENO GLEDANJE I SLUŠANJE ANIMIRANE SLIKOVNICE KAMBELOVSKA LJUBAVNA PRIČA – MIHOVIL CAMBI I NJEGOVA KARMELA
Nakon izlaska iz tiska klasične slikovnice i slagalica, snimljenih audio izdanja, te uspješno odrađenog dječjeg likovnog natječaja i izložbe ilustracija Moj Mihovil i Karmela Muzej grada Kaštela ima još jedno novo izdanje vezano na istu temu. Izašla je trojezična animirana slikovnica Kambelovska ljubavna priča - Mihovil Cambi i njegova Karmela namijenjena djeci u dobi od 5 do 15 godina.

Opširnije...

mala

Ove je subote u prostorijama HGD Zrinski Donja Kaštela u Kaštel Starom, predstavljen je program Glazbarske škole HGD Zrinski koja će se odvijati od studenog 2021. do 2023 godine. Predstavljanje je okupilo ukupno 49 polaznika, uglavnom djece i mladih u pratnji roditelja, koji su bili podijeljeni u dvije grupe, a sve kako bi se poštovale novodonesene epidemiološke mjere.

Opširnije...

mala

RAD LANE SRIČEVIĆ OSVOJIO NAJVIŠE GLASOVA
Izložba likovnih radova edukativne muzejske akcije javnog natječaja Muzeja grada Kaštela i Gradske knjižnice Kaštela otvorena je sinoć u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu. Na izložbi su predstavljeni svih prispjelih 117 radova u digitalnom formatu i njihovi autori. Izložba je otvorena kroz studeni, a obiteljske posjete izložbi su dobro došle, poručili su iz Muzeja.

Opširnije...

mala

OTVORENA IZLOŽBA „ŽIVOT“ U VITTURIJU
U izložbeni prostor kaštela Vitturi u Kaštel Lukšiću ovog je četvrtka „uselio život“, i to na jedan poseban način, kroz ambijentalnu instalaciju bračke umjetnice sa splitskom adresom Tončice Jelače Marjančević, koja je u Kaštela stigla u sklopu izložbenog programa Muzeja grada Kaštela.

Opširnije...

mala

U sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost, jučer je u kinu sveti Juraj, u Kaštel Sućurcu izvedena predstava Ženici, Kazališne družine ''Ritam igre''. Glumački duo Ivan Baranović i Pere Eranović ovu je predstavu, autora Ilije Zovka, pred Kaštelanima igrao ljetos u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta.  Ovoga puta nastupili su u organizaciji Udruge Sv.Jeronim koja je partner Udruzi ''MI'' iz Splita, na projektu namijenjenom umirovljenicima.

Opširnije...

mala

KNJIŽEVNI KLUB ZA OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI
Kako isplesti „mrežu prijateljstva“ i u nju uključiti svoje omiljene književnike, ove su srijede imale priliku naučiti i poigrati se korisnice Dnevnog boravka za starije u Kaštel Gomilici, na prvoj od četiri radionice Književnog kluba, a u sklopu aktivnosti projekta „Aktivna i kvalitetna starost“.

Opširnije...

zenici predstava

Udruga sveti Jeronim u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost organizira dramsku predstavu pod nazivom Ženici koja će biti u četvrtak, 28. Listopada u 18 sati u kinu sveti Juraj u Kaštel Sućurcu. Ulaz je slobodan, ali je zbog trenutnih epidemioloških mjera broj gledatelja ograničen, uz obavezno nošenje predočenje covid potvrde te uz poštivanje ostalih epidemioloških preporuka. Gledalište će se otvoriti pola sata prije početka predstave.

Opširnije...

krstic tomica

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u srijedu, 20. listopada u 19 sati Gradska knjižnica Kaštela u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću organizira multimedijalno putopisno predavanje Tomice Kristića pod naslovom “Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda” uz predstavljanje knjige “Putovanje u Međuzemlje”. Predavanje će se održati uz ograničen broj posjetitelja i uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Opširnije...

 mala glende

OTVARANJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE U KAŠTELIMA
Gradska knjižnica Kaštela u petak je povodom otvaranja Mjeseca hrvatske knjige u Kaštel Sućurcu organizirala predstavljanje zbornika humorističnih priča “Pinka smija”. Zbornik sadrži priče, glende i batude raznih autora koji su sudjelovali na prošlogodišnjem natječaju Gradske knjižnice Kaštela, a kojeg su predstavili ravnateljica knjižnice Renata Dobrić i  Ivica Žegarac Žuti.

Opširnije...

gkk mala

SVAKI PETAK DO 15. STUDENOG VRAĆANJE KNJIGE  BEZ NAPLATE ZAKASNINE
Ajmo hrvati se s knjigom! moto je obilježavanja ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige posvećenog hrvatskim autorima i hrvatskoj knjizi i književnosti na temu Hrvatski autori u Godini čitanja, a u povodu 500. obljetnice tiskanja Judite Marka Marulića. Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenog te će u tom vremenu u Kaštelima biti organizirana brojna događanja.

Opširnije...

mala

U subotu 2. listopada, u dvorani pastoralnog centra Svete Lucije u Kaštel Štafiliću, održana je promocija prve zbirke pjesama Ivanke Biluš – Gagić pod nazivom „Stazama života“. U sklopu promocije održala se i izložba njenih slika. Zbirka je to pjesama koja govori o životu same autorice od njenog odrastanja pa sve do dana današnjeg. Opisuje nam svoje bogato životno iskustvo koje je stekla živeći i radeći u Parizu, ali uvijek osjećajući čežnju za rodnim krajem zbog čega se i vratila te osnovala obitelj.

Opširnije...

gkk mala

NAGRADE, PRIZNANJA I ZAHVALNICE NAJUSPJEŠNIJIM ČITAČIMA TIJEKOM LJETA
U predvorju dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću danas je upriličena dodjela nagrada,  priznanja i zahvalnica najuspješnijim natjecateljima Ljetnog natjecanja u čitanju koje je Gradska knjižnica Kaštela organizirala u sklopu programa poticanja čitanja za djecu i mlade pod naslovom Ljetni književni izazov - čitajte i osvojite nagrade!

Opširnije...

knjige

PROJEKT POTICANJA ČITANJA TIJEKOM LJETA 
Dodjela nagrada sudionicima Ljetnog književnog izazova 2021. Gradske knjižnice Kaštela održat će se u četvrtak 30. rujna u 10.30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću na otvorenom, ispred odjela Gradske knjižnice Kaštela uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera.

Opširnije...

rugalica

Zbog kišnog vremena koje sinoć zahvatilo Kaštela, projekcija klasika To Kill a Mockingbird ili Ubiti pticu rugalicu iz 1962., Roberta Mulligana, odgođena je za danas, 28. rujna te će biti prikazan u kaštelu Rušinac u Kaštel Lukšiću u 19.30 sati. Ulaz je besplatan.

Opširnije...

zlatovez

Prema informacijama iz Gradske knjižnice Kaštela, izložbu kaštelanske umjetnice Mirjane Ojdenić „Izložba u zlatovezu“, zainteresirani mogu pogledati do 30. rujna u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij