hren

Sinoć je u Novom parku u Kaštel Lukšiću u organizaciji grada Kaštela u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog ljeta održana show-predstava Cabaret a la carte u izvedbi umjetničke organizacije Naturščik. Pjesma, glazba, ples i humor koju su ove večeri prezentirali mladi umjetnici oduševili su publiku koja je popunila sva predviđena mjesta u publici, a park se ove večeri pretvorio u mjesto nostalgije primjereno pozornicama Pariza, Broadwaya ili Berlina koje je za sva vremena ovjekovječila sjajna Liza Minnelli u filmu Cabaret iz 1972. godine.

Umjetnička voditeljica projekta Karolina Šuša, koja je ujedno centralna figura ove predstave, ukratko nam je predstavila svoje kolegice i kolege na pozornici te objasnila otkud ideja za Cabaret a la carte.

-Naš cabaret postoji od 2015. godine i stalno se obnavlja i mijenja. Tako su večeras na pozornici uz mene Petra Ferić za klavirom, kontrabas je u rukama Jelene Galić, klarinet i saksofon svira Igor Ivanović te Kaštelanin Mijo Vrvilo za bubnjevima. Uz nas su večeras i dvije prekrasne plesačice Ana Šćulac i Ana Marija Papić. Godine 2019. Imali smo četrdesetak nastupa što je velik broj za jednu nezavisnu produkciju i ovako velik sastav a od ove godine imamo i podršku Ministarstva kulture. Kao i sve ostale umjetnike i nas je korona donekle zaustavila tako da uživamo u pruženoj nam prilici da nastupimo u Kaštelima za što se zahvaljujemo gradu Kaštela koji je prepoznao vrijednost ovakvog projekta.

Karolinina energija, odlični glazbenici, plesačice i šareni kostimi vodili su publiku pjesmom, glazbom i plesom te donijeli atmosferu slavnih svjetskih cabareta, a parkom su odzvanjali evergreeni od I Got Rhythm, Oh so Quiet, Is You Is or Is You Aint My Baby preko My Baby Just Cares for Me, New York New York, Whatever Lola Wants i All That Jazz da bi sve kulminiralo znamenitom Life is Cabaret na oduševljenje publike.

Foto: Ivana Topić

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij