hren

Ženska klapa Štorija održala je svoj ovogodišnji koncert na brcu u Kaštel Kambelovcu, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta. Tradicionalnim repertoarom i modernim obradama kao što su pjesme "Vratio sam se živote" i "Do posljednjeg daha" članice klape počastili su publiku. I ove večeri vidjeli smo kako klapa svojim radom i pod vodstvom maestra Jurice Karuze te osvojenim nagradama redovito potvrđuje svoju kvalitetu.

Večer je obilježio i solo nastup prve sopranistice Katje Ivče, uz izvedbu pjesme "Over the Rainbow", a grupi se pridružio iVladimir Garić, član vokalne skupine 4 Tenora te tako dodatno uveličao ovo događanje. Održao je solo izvedbu svima poznate Cesarice Olivera Dragojevića. Bio je to lijep način odavanja počasti u susret godišnjici smrti neprežaljenog glazbenika.

Umirujuće melodije manje poznatog instrumenta na našem području zvanog handpan predstavili su Edo Ivče i Ivan Judaš. Zanimljivo je istaknuti da je Edo jedan od rijetkih proizvođača ovih instrumenata na području Hrvatske. Ovaj duo publici je pojasnio specifičnosti vezane za instrument i ispričao anegdotu o smišljanju i snimanju pjesme Potencijal u tri dana. Porijeklom iz Trinidada, a iznimno popularan u Japanu i Kini, na europsko tržištehandpan je stigao zahvaljujući bračnom paru iz Švicarske koji je zaštitio svoju verziju instrumenta pod svojim imenom.

Nizom uspješnih izvedbi kroz godine djevojke su sinoć ponovo opravdale kvalitetu, dok su Edo i Ivan donijeli dašak tropske melodije u Kaštela.

 

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij