hren

saranje

Spirale, okrugli oblici i valovite linije ukazuju na mogućnost da prolazite vlastitu emocionalnu krizu te vam se misli vrte u krug. Simetrični oblici pokazuju ljubav prema redu i sklonost planiranju

Opširnije...

knjiznica dijete

Biti član knjižnice obično je uzbudljivo mnogoj djeci. Gotovo sva učlanjena su barem u svoje školske knjižnice, no stručnjaci preporučuju da do učlanjena dođe i mnogo prije polaska u školu.

Opširnije...

metallica

Novi YouTube video glazbenika Anthonyja Vincenta prikazao je hit Metallice "Master Of Puppets" odsviran u 50 različitih stilova.

Opširnije...

shopping1

Aplikacije na pametnim telefonima odavno ne služe samo za igranje i razonodu. Praktične su i korisne za plaćanje računa, provjeru vremenske prognoze, snalaženje u vremenu i prostoru i brojne druge aktivnosti koje nam olakšavaju svakodnevni život i štede vrijeme, pa čak i kada je riječ o kupovini namirnica. Ovdje smo izdvojili nekoliko najpopularnijih i najkorisnijih besplatnih aplikacija kada je u pitanju hrana.

Opširnije...

varivo

U hladne jesenske dane toplo i kremasto varivo od mahunarki jelo je koje daje energiju i grije. Brzo gotov, zdrav i hranjiv, ovaj recept dobro će vam doći kao dodatak ručku ili kao brza večera.

Opširnije...

david clode 1zglnBe3QJw unsplash 900x566

Rastu u očevu trbuhu, loši su plivači i svako im oko gleda zasebno. Morski konjici, predatori umiljata izgleda, pokazatelji su zdravog okoliša kojih je u Jadranu sve manje.

Opširnije...

The Beatles Get Back

„The Beatles: Get Back“, dokuserija proslavljenog filmaša Petera Jacksona bit će emitirana na Disney + platformi u tri epizode tri dana zaredom 25., 26., i 27, studenog. 

Opširnije...

greenpeace

Gotovo godinu dana nakon što je u Jadranskom moru potonula INA-ina plinska platforma, aktivisti Greenpeacea su na glasovitom brodu Arctic Sunrise u blizini olupine razvili transparent dugačak 23 metra s natpisom "Plinskom biznisu profit, Jadranu otpad". Od hrvatskih vlasti zatražili su hitno rješavanje pitanja zastarjele plinske infrastrukture i upozorili na opasnost od istjecanja metana tijekom eksploatacije fosilnog plina koji značajno doprinosi klimatskoj krizi. Skrenuli su pozornost na peticiju europske građanske inicijative (ECI) kojom se traži zabrana oglašavanja svih fosilnih goriva i promocija fosilnog plina kao ekološki prihvatljivog.

Opširnije...

euromilion

Najveći dobitak na lutriji u Europi u iznosu od 220 milijuna eura izvučen je u petak navečer na Euromillionu, a dobitnik je iz Francuske, objavila je Francuska lutrija (FDJ).

Opširnije...

split more mala

Na stranici Climate Central prikazano je kako bi globalno zagrijavanje i povećanje razine mora moglo utjecati na 50 svjetskih gradova, uključujući Split i Zadar. Znanstvenici već godinama upozoravaju na probleme, odnosno katastrofe koje će nam donijeti klimatske promjene, čije posljedice sve više osjećamo posljednjih godina. Toplinski udari, požari i poplave, oluje i drugi oblici ekstremnih vremenskih uvjeta mogli bi biti sve češći, a zagrijavanje planeta moglo bi dovesti do povećanja razine mora. 

Opširnije...

spalato mala

Novoobnovljeni Spalato Spa sinoć je predstavljen splitskoj javnosti gdje su se okupili dosadašnji korisnici usluga među kojima brojni poslovni partneri, poduzetnici i sportaši. Bila je to prilika za razgled i upoznavanje s najnovijim uslugama i ponudom Spalato spa hotela Radisson Blu, dobitnika međunarodnog priznanja „World Luxury Spa Award 2021“. 

Opširnije...

stivisic ivo

Nagrađivani dramski pisac i scenarist, književnik i novinar Ivo Štivičić umro je u petak u 86. godini. 

Opširnije...

divanka450

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Dragi naši, ovaj vikend ne nudi nam se previše događanja.

Opširnije...

galaksija

ZNANSTVENICI su 2020. otkrili neobičan signal koji stiže iz misterioznog, za sada nerazjašnjenog izvora u središtu naše galaksije. 

Opširnije...

igranje

Odgajati dijete koje je puno energije je iscrpljujuće, ali je tako nevjerojatno važno.
Važno je imati popis aktivnosti za djecu visoke energije. Kad se ne osjećate dobro i morate spriječiti svoju djecu da puze po vama. Kad je prehladno igrati se vani 47. dan zaredom. Kad se čini da se djeca ne mogu dogovoriti. Kad žele pogledati JOŠ JEDNU epizodu omiljene crtane serije.

Opširnije...

ducan police

Mnogi se kupci vjerojatno nikad nisu upitali zbog čega je većina supermarketa bez prozora, odnosno staklenih zidova, a nisu obraćali pozornost ni na glazbu koja se pušta u trgovini. Također, većina kupaca nije zapazila kakav je pod u trgovinama, a ako i je zapazila ne zna zbog čega je baš takav. Ipak, sve to ima svoju svrhu i razlog zašto je baš tako.

Opširnije...

vjezbanje

Već se dugo stručnjaci za fitness trude osmisliti što kraće, a učinkovite programe vježbanja koji će potaknuti što veći broj ljudi na tjelesnu aktivnost. Tako imamo rutine od 20, 10, 7 minuta... koje uspješno odrađuju svoj zadatak.

Opširnije...

instagram

DANAS se obilježava Svjetski dan bez grudnjaka. Svrha je podići svijest o važnosti samopregleda dojki kako bi se na vrijeme otkrio rak dojke. Naglasak je i na važnosti redovitih odlazaka na preglede.

Opširnije...

vino

Nema potrebe da se osjećate krivim zbog čaše vina koju ćete povremeno popiti uz ručak ili večeru, rekli su stručnjaci, nakon što su otkrili nedostatke u značajnoj studiji koja je pokazala da je čak i mala količina alkohola štetna.

Opširnije...

baku

Azerbajdžanska turistička zajednica pokrenula je kampanju pod nazivom „Take a Look“, a cilj im je do 2023. godine privući što veći broj turista...

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij