hren

U Veloj Luci, rodnom mjestu pokojne pjevačke legende Olivera Dragojevića, večeras se održava veliki koncert u njegovu čast, a tim povodom se okupila gomila Oliverovih fanova.

Opširnije...

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Solinska Gradina opet ima zanimljiv program, a u Trogiru je Moondance Festival

Opširnije...

Nakon osam mjeseci napornog rada Stipan Ujdur iz Opuzena finalizirao je video animaciju stare Salone.
– Bilo je veoma teško i komplicirano povezati sve video klipove u jednu cjelinu. Obrađeno je 14 scena, geo lokaliteta,  trebalo je svaku scenu pojedinačno obraditi  pa ih sve skupa složiti u jednu cjelinu. Korišteni su različiti mediji od video animacije do video kamere, da bi bilo  što uvjerljivije i  fotorealističnije zbog samog doživljaja gledanja – kaže Stipan Ujdur.

Opširnije...

 

Najveći hrvatski pjevač svih vremena Oliver Dragojević otišao je na današnji dan prije tri godine. Vjerojatno ne postoji nitko tko nije pustio suzu kad je saznao za ovu tužnu vijest. 

Opširnije...

Svaka kuća ima svoj recept za punjene paprike. Neki kuhari u mesnu smjesu dodaju sirovu rižu, dok je drugi tostiraju na svinjskoj masti, ali svi se slažu da nadjev mora biti sočan.

Opširnije...

Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenuo je medijsku kampanju pod nazivom ''Misli na druge. Cijepi se!'' . Cilj kampanje je povećanja javne svijesti o potrebi cijepljenja. Tim povodom snimljeno je dvadeset video spotova u kojima poznate osobe različitih zanimanja iz javnog života Hrvatske govore o svojim iskustvima s epidemijom covid 19.

Opširnije...

Lubenica je savršeno rješenje za gašenje žudnje za slatkišima kad god osjetite potrebu jesti nešto zabranjeno.
Ljeto je u našim krajevima dušu dalo za lubenice, stoga nemate razloga ne iskoristiti priliku koja vam se pruža. No osim što su iznimno osvježavajuće, postoje i drugi razlozi zbog kojih biste lubenice što prije trebali uključiti u svoju prehranu.

Opširnije...

Europska unija dosad nije formirala svoju vojsku, no zato je odlučna u tome da formira sustave za rano upozorenje od opasnosti iz svemira i opasnosti od balističkih i hipersoničnih prijetnji iz Zemljine orbite.

Opširnije...

Grupa Whitesnake je jutros objavila kako će na proljeće 2022. godine krenuti na turneju s grupama Europe i Foreigner, a uz rasporede koncerata izrazili su zadovoljstvo da je njihov novi član DIno Jelusić

Opširnije...

Pravilna prehrana iznimno je važna za zdrav i dug život, a liječnik Peter D'Adamo tvrdi kako bismo prehranu trebali prilagoditi svojoj krvnoj grupi.

Opširnije...

Druženje uz roštilj i mirisni zeleni chimichurri u Argentini je ritual duboko ukorijenjen u tradiciji...
Chimichurri je omiljeni argentinski umak od začinskog bilja koji je izvrstan pratilac piletini, svinjetini, janjetini, ali i jelima od krumpira i drugog povrća. Argentinci ga najviše vole uz sočne odreske i meso s roštilja, a u njihovoj je gastronomiji toliko popularan da ima status rituala, baš kao što je ispijanje čaja u Britaniji.

Opširnije...

IZGLEDA da nam je komet koji se prošle godine raspao prije nego što se trebao pojaviti na noćnom nebu Zemlje ostavio rijedak i divan dar.
Dok je njegov, već bestjelesni rep nastavio putovati kroz Sunčev sustav, kroz njega je sasvim slučajno proletjela sonda Parker koja orbitira oko Sunca. Letjelica nam je tom prilikom pružila jedinstveni uvid u rep raspadnutog kometa.

Opširnije...

Premda je gotovo pred sam festival postala upitna realizacija 18. izdanja sinjskog S.A.R.S.-a, organizatori su ipak uložili ogromnu volju i napor da izbjegnu otkazivanje (drugu godinu za redom) – a publika je to prepoznala i nagradila njihov trud.

Opširnije...

Mick Jagger jedan je od najvećih pjevača u povijesti rock glazbe, a povodom rođendana prisjetili smo se njegova turbulentnog privatnog života.

Opširnije...

Psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Ana Raguž za tportal govori o izazovima s kojima se roditelji suočavaju kad su u pitanju djeca i korištenje tehnologije: Kad je pravo vrijeme za mobitel, a kad za društvene mreže, koje granice postaviti i kako izvući dobro iz cijele te priče?

Opširnije...

Ako se krumpir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus, pa bi se trebao držati na suhom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi tu mogućnost.

Opširnije...

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom ljepotom i jednostavnošću, a jedan od takvih je i kameni bazen čije su fotografije obišle svijet jer mu se laska da je naljepši bazen na svijetu.

Opširnije...

29. srpnja dan je u kojem se Vela Luka, ali i cijeli svijet prisjeća svog starog morskog vuka, prijatelja, velikog glazbenika, običnog malog čovika i svog mještanina, Olivera Dragojevića.

Opširnije...

Toaletni papir u boji aktualan je bio 1950-ih godina, a sada je najčešće bijele boje, a znate li zašto?

Prvo, treba razumjeti kako se toaletni papir proizvodi. Radi se od celuloznih vlakana koja dolaze direktno s drveća ili od recikliranog papira, kaže za Reader’s Digest Jessica Carette, kemičarka i menadžerica iz Cascades Tissue Group.

Opširnije...

Akcija je aktualna kroz cijelu godinu, no njen značaj najviše dolazi do izražaja u ljetnim mjesecima, kada je povećana mogućnost uočavanja morskih organizama u njihovom prirodnom staništu.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij